Borna Ćorić

Nije mi laknulo zbog Medvjedeva, i Hačanov je težak suparnik

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERSMADRID Hrvatska Davis Cup reprezentacija održala je u nedjelju konferenciju za novinare u Madridu, dan prije nego što će krenuti u obranu naslova.


U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača -bilo je moguće petoricu, a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Danila Medvedjeva (razlog je umor) knjiga pala na samo tri slova. Tako će suparnik Borni Ćoriću biti Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.


«Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano«, kaže Borna Ćorić. »Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.«
Ćorić se posljednjih tjedana igrajući na turnirima nije mogao pohvaliti pobjedama.


«Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo«, kazao je Ćorić.Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.