Tušo gura mlade

Nigerijac Edouk sve dalje od udarne postave Hajduka, mjesto mu je uzeo “klinac” – Jakov Blagaić

P. N.

Samuel Emem Eduok/Foto PIXSELL

Samuel Emem Eduok/Foto PIXSELL

Ako je suditi po onome što je odigrao na dvije međuosobne utakmice Blagaić bi mogao početi protiv Intera i to na poziciji iz dva napadača - Jaira i Caktaša



SPLIT Bliži se nastavak prvenstvene utrke u Prvoj HNL. Hajduk u petak od 20 sati na praznoj poljudskoj ljepotici dočekuje pretposljednju momčad na tablici Inter iz Zaprešića. Da je pobjeda bijelima imperativ to ne treba niti spominjati jer u borbi za drugu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, svaki dvoboj do kraja prvenstva je za trenera Igora Tudora i njegove izabranike kvalifikacijski. Koliko je koronavirus ostavio traga na momčad vidjet će se već u srazu s gostima iz predgrađa metropole.


Dvije međuosobne trening utakmice otkrile su neke nove stvari, ali i potvrdile ono što se znalo i prije pandemije, točne od Tudorovog preuzimanja momčadi. Ivan Dolček, koji je prošlog ljeta doveden iz Slaven Belupa, a kod Tudora uglavnom nije igrao, bio je uvjerljivo ponajbolji igrač. Gotovo je sigurno da će od prve minute istrčati na travnjak. Jakov Blagaić, ofenzivni vezni ponikao u Hajdukovoj školi igrač je po Tudorovu “guštu”. Ako je suditi po onome što je odigrao na dvije međuosobne utakmice on bi mogao početi protiv Intera i to na poziciji iz dva napadača – Jaira i Caktaša. Naime, Tudor je Caktaša gurnuo više prema naprijed, na njegovo mjesto je postavio Blagaića. Postoji i mogućnost da Caktaš ostane na svojoj poziciji iza dva bapadača a da u samom vrhu iz Jaira priliku dobije Kreković. Sve su to nijanse, o kojima u konačnici odlučuje “Tušo”.


Gambijac Barry Gamza odbio je potpisati novi ugovor tako da će i on po završetku sezone napustiti Hajduk




Nigerijac Samuel Edouk, koji je prošlog ljeta doveden u nadi da će biti pojačanje, nije to ispunio. Štoviše na utakmica prije prekida nije se baš naigrao. Edouk na treninzima nema baš neke pretjerane volje i želje da se nametne treneru, koji stalno ponavlja da mu je najvažnije kako bi nekome pružio priliku uz kvalitet, zalaganje istoga na treninzima. Čelnici kluba vjerojatno će ga se pokušati riješiti u ljetnom prijelaznom roku. Status Nejašmića, Čoline, Simića i nadalje je nepromijenjen. Za očekivati je da će netko od pomenute trojke na ljeto otići iz kluba. Gambijac Barry Gamza najvažnija i najčvršća karika je trenera Tudora. Odbio je potpisati novi ugovor tako da će i on po završetku sezone napustiti Hajduk.