Nogomet i politika

Neymar se uključio u predsjedničku kampanju, podržao je aktualnog predsjednika Brazila kojemu ankete nisu sklone

Hina

Neymar/Foto REUTERS

Neymar/Foto REUTERS

U videu, napadač PSG-a, koji ima više od osam milijuna pretplatnika na TikToku i gotovo 180 milijuna na Instagramu, nasmiješeno oponaša pjesmu koja poziva na glasanje za Jaira Bolsonara



SAO PAULO Brazilska nogometna superzvijezda Neymar u videu objavljenom na TikToku pružio je podršku aktualnom predsjedniku Jairu Bolsonaru, tri dana uoči brazilskih predsjedničkih izbora.


U videu, napadač PSG-a, koji ima više od osam milijuna pretplatnika na TikToku i gotovo 180 milijuna na Instagramu, nasmiješeno oponaša pjesmu koja poziva na glasanje za Bolsonara.


“Glasajte, glasajte i potvrdite, 22. je Bolsonaro,” glasi refren ove pjesme elektroničke glazbe, pozivajući na broj koji treba upisati u elektroničku glasačku kutiju u nedjelju.




Bolsonaro je odmah tvitao Neymarov video. Prije mjesec dana šef države objavio je njegovu fotografiju s loptom koju bi mu poklonio Neymar.


Premda se natječe 11 kandidata, najviše izgleda za osvajanje predsjedničkog mandata imaju bivši ljevičarski predsjednik Lula da Silva, koji po anketi Datafolha dobiva 47 posto glasova i aktualni krajnje desni predsjednik Bolsonaro (33 posto).


Lula, koji je vodio Brazil od 2003. do 2010., bio je osuđen u korupcijskoj istrazi koja je desetke političara i poslovnih ljudi poslala u zatvor zbog mita. Luli su osude kasnije poništene što mu je omogućilo da se ponovno kandidira na predsjedničkim izborima. Bolsonaro vodi državu od siječnja 2019.