Ženska nogometna reprezentacija

Nenad Gračan izuzetno je zadovoljan učinjenim u Ligi nacija: “Osvojiti devet bodova u jakoj konkurenciji je fantastičan uspjeh”

Hina

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Na ovaj rezultat svi zajedno možemo biti ponosni - kazao je riječki stručnjak na čelu hrvatske ženske nogometne reprezentacije



BUKUREŠT “Na ovaj rezultat svi zajedno možemo biti ponosni”, rekao je Nenad Gračan, izbornik hrvatskih nogometašica koje su osigurale razigravanje za elitnu Ligu A Lige nacija.


U posljednjem susretu skupine 2 Lige B nogometašice Hrvatske su u Bukureštu svladale Rumunjsku 1-0 golom Ivane Rudelić u 81. minuti. S obzirom da je Slovačka remizirala protiv Finske 2-2 hrvatske igračice su na ljestvici preskočile Slovačku i zauzele drugo mjesto s devet bodova.


Najbolja je bila Finska sa 16 bodova te je izborila direktan proboj u Ligu A, dok je Slovačka treća s osam bodova i razigravat će za ostanak u Ligi B.




“Čestitam svim igračicama koje su bile dijelom ovog zaista sjajnog rezultata. Naravno, hvala i mom stožeru koji je napravio sjajan posao u ovom natjecateljskom ciklusu. Ovo je najbolji pokazatelj našeg napretka, ovaj rezultat je dokaz da možemo, vjerujem da će djevojkama dodatno porasti samopouzdanje uoči novih izazova koji nas očekuju. Osvojiti devet bodova u ovako jakoj konkurenciji je doista fantastično ostvarenje, vjerujem da ćemo nastaviti rasti i u utakmicama i natjecanjima koja nas očekuju”, rekao je izbornik Nenad Gračan.


U skupini je Hrvatska dva puta pobijedila Rumunjsku (2-1 i 1-0) te na domaćem terenu Slovačku (2-0), a u veljači iduće godine će razigravati za Ligu A protiv jedne od ekipa koje su zauzele treće mjesto u svojim skupinama ovosezonske Lige A. U pitanju su Belgija, Island, Norveška ili Švedska.