Drugačiji pogled

Nenad Bjelica očešao Tudora: “Igor se pogubio pod pritiskom, nikada mi nije padalo na pamet ulaziti u sukob s ljudima koji samo rade svoj posao”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Radio je u Grčkoj, Italiji i Turskoj, u zemljama gdje je histerija oko nogometa također golema, a krv vrela, ali tamo je imao veći koncentrat kvalitete nego što ga ima u Hajduku - ustvrdio je Bjelica



RIJEKA Nenad Bjelica, bivši trener Dinama, osvrnuo se u svojem komentaru za index na stanje u Hajduku, te očešao svojega kolegu Igora Tudora koji u posljednje vrijeme vodi rat na više frontova.


“Treneru je jako teško raditi pod takvim pritiskom i mislim da ovo što je Igor napravio na posljednje dvije presice su samo posljedice tog tereta. Radio je u Grčkoj, Italiji i Turskoj, u zemljama gdje je histerija oko nogometa također golema, a krv vrela, ali tamo je imao veći koncentrat kvalitete nego što ga ima u Hajduku. Zato se pogubio. Teško mi je komentirati ima li nešto osobno protiv tog novinara kojeg je napao zbog kritičkog pisanja o igri Hajduka, ne znam detaljno priču, ali mislim da je pogriješio i da ono nije smio napraviti. To se tako ne radi. Kad sam bio trener Dinama, Index je napisao jedan kritički tekst o Petru Stojanoviću. Moji su igrači nakon toga jedno vrijeme stali u obranu suigrača i bojkotirali Index, ali vjerujte mi, to je bila njihova samoinicijativna odluka. U to se nisam petljao. Index je također napisao negativna teksta o meni, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da to nekom zamjerim i da se inatim te osvećujem. Sjećam se kad me je jednom jedan poljski novinar nazvao precijenjenim trenerom i nakon toga je tražio intervju. Uprava kluba se šokirala kad sam odgovorio da ću drage volje razgovarati s tim čovjekom jer je njegov posao pisati o nogometu, pa makar se to nama ne sviđalo. Naravno da smo svi krvavi ispod kože, da nam nije drago pročitati nešto loše o sebi, ali nikad mi ne bi palo na pamet ulaziti u sukob s dečkom koji je samo radio svoj posao”, napisao je između ostaloga Bjelica.