Kraj Dinamovog proljeća

NENAD BJELICA: Junački smo se borili protiv Benfice, vjerovali smo da se možemo vratiti i kod 3:0

P. N.

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Mogu samo čestitati dečkima što su pružili i jako sam ponosan na njih kako su se ponašali i igrali. Odigrali smo sjajnih utakmica. Junački smo se borili protiv Benfice, vjerovali smo da se možemo vratiti i kod 3:0. Tko zna kako bi se situacija razvijala da smo zabili za 3:1. Karakter ove momčadi je nevjerojatan i moram im čestitati na svemu što su napravili - rekao je Bjelica.



LISABON Nenad Bjelica, trener Dinama, u rezime lisabonskog poraza i ispadanja iz Europe krenuo je od velike šanse Gojaka kod vodstva Benfice 2:0.


–  Nismo imali previše šansi, ali ona šansa Gojaka bio je trenutak utakmice u kojem se mogla utakmica prelomiti. Sigurno da bi smogli snage izdržati s rezultatom 2:1.


Pali ste u nastavku?




– Benfica je dobra momčad, uveli su tri glavna igrača i  tu su nas počeli još više pritiskati. Nismo više uspjeli dovoljno dugo zadržati loptu i plod toga je gol koji je pao. Nismo im puno dopustili, zabili su nam tri gola s udarcima izvan šesnaesterca. Ti igrači imaju kvalitletu. Dobro su šutirali za razliku od nas. Mi smo imali čak bolje prilike, ali ih nismo iskoristili. Benfici nismo ništa dali do gola, imali su možda par udarac, ali kada igraš protiv takvog protivnika onda moraš očekivati da koji put šutnu na gol.


Stojanovićeva nesmotrena reakcija stajala vas je igrača manje?


–  To su emocije. Svi radimo greške, on je pogriješio dobio žuti, pa reagirao i na kraju dobio opravdan crveni karton koji se ne smije događati.


Iza vas je fantastična europska sezona?


– Mogu samo čestitati dečkima što su pružili i jako sam ponosan na njih kako su se ponašali i igrali. Odigrali smo sjajnih utakmica. Junački smo se borili protiv Benfice, vjerovali smo da se možemo vratiti i kod 3:0. Tko zna kako bi se situacija razvijala da smo zabili za 3:1. Karakter ove momčadi je nevjerojatan i moram im čestitati na svemu što su napravili – rekao je Bjelica.


– Prvi gol smo primili iz naše greške, drugi također… Imali smo šansu na 2:0 i mogli zabiti gol. Znali smo da će biti tako… Trebao nam je dati gol. Nismo nažalost uspjeli, ali nemamo se što sramiti. Imali smo sjajnu sezonu u Europi. Hvala ekipi i navijačima. Moramo ovako nastaviti i iduće godine. Naravno da boli, ali napravili smo nešto predivno za klub i za Hrvatsku – nadovezao se branič Emir Dilaver.