Igra sudbine

Nenad Bjelica je napravio sjajan posao s Mijom Caktašem, a najveću štetu od toga mogao bi imati – Hajduk

P. N.

Nenad Bjelica i Mijo Caktaš/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica i Mijo Caktaš/Foto PIXSELL

Caktaša će u Gradskom vrtu dočekati Darko Nejašmić. Hajduku bi proljetne planove mogla pomutiti njegova "dica"



SPLIT Nekadašnji igrač i kapetan Hajduka Mijo Caktaš novi je igrač Osijeka. Kada se malo bolje proanalizira cijela situacija oko njegovog odlaska u  Gradski vrt to i nije nekakvo veliko iznenađenje. Zašto? Caktaš prošle sezone nije prihvatio ponudu Hajduka za produženjem ugovora, čekao je da mu ugovor istekne i otišao u inozemstvo. Već tada je imao na stolu ponudu Nenada Bjelice i činilo se da će put Slavonije. No, pojavila se ipak puno unosnija ponuda i i Caktaš je nakratko otišao u Saudijsku Arabiju, te je na kraju okolnim putem stigao do Osijeka.


Nema dvojbe da će Mijo Caktaš biti veliko pojačanje za Osječane na proljeće i njihova nastojanja da sezonu okrune trofejom. Uostalom, Mijo je u sezoni 2018./19. bio najbolji strijelac HNL-a s 19 postignutih golova. Sezonu poslije zabio je 20 golova, a isto toliko zabili su Mirko Antonio Čolak (Rijeka) i Mirko Marić (Osijek). Bjelici je trebao upravo takav igrač, pravi strijelac koji znalački zabija kada se ubaci iz drugog plana.


Vrlo važna poveznica u cijeloj ovoj priči je i  činjenica da sin Caktaševa menadžera, Darko Nejašmić, uspješno igra u dresu Osijeka. Naime, Nejašmić je od prošlog ljeta na posudbi iz Hajduka u Osijeku, a Bjelica je već najavio da će otkupiti njegov ugovor vrijedan milijun eura. U svemu ovome najviše bi mogao izgubiti Hajduk kojemu bi njegova “dica” mogla pomutiti proljetne planove za napad na oba trofeja.