Birokratska zavrzlama

Nema promjena u Opatiji: Bogolin i dalje vodi momčad

Mateo Sučić

Zoran Bogolin / Foto: D. ŠKOMRLJ

Zoran Bogolin / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ja i dalje sve vodim, po tom pitanju sve ostaje isto, ali nemam PRO licencu koja je potrebna za sjediti na klupi drugoligaša u ulozi glavnog trenera, pojasnio je Bogolin



RIJEKA – Izjava Zorana Škerjanca nakon plasmana u finale Županijskog kupa da sutra preuzima momčad Opatije na otvaranju Druge HNL protiv Hajduka II izazvala je nemalo zanimanje u nogometnim krugovima na Kvarneru. U prvom redu jer je Zoran Bogolin posljednjih godina uložio puno energije, resursa i novaca da stvori kompetitivnu momčad i dovede Opatiju do Druge HNL.


Upravo zbog toga je već na prvu zvučalo nevjerojatno da će vođenje momčadi Bogolin prepustiti svom prvom suradniku, nekadašnjem igraču Rijeke i Dinama, a posljednjih sedam mjeseci pomoćnom treneru Opatije u trenutku kada je klub izdignuo do ozbiljne natjecateljske razine.


Jer Opatija je Bogolinov projekt, da nije bilo njega, klub bi se teško odmaknuo od lokalnih okvira i ponajviše zahvaljujući njegovom entuzijazmu, ali i ljudi koji ga okružuju poput predsjednika Roberta Perčića i direktora Zdravka Šimića klub je stigao nadomak hrvatske nogometne elite. Bogolin je najzaslužniji što Opatija u svojim redovima ima znana nogometna imena kao što su Iveša, Weitzer, Bertoša, Zgrablić ili Glavaš i što drugoligašku premijeru dočekuje s kadrom koji ima iskustvo igranja na ovoj razini.




Prepuštanja klupe Škerjancu jučer je pojasnio sam Bogolin koji je za cijelu zavrzlamu »okrivio« administraciju oko ispunjavanja drugoligaških uvjeta.


– Ja i dalje sve vodim, po tom pitanju sve ostaje isto, ali nemam PRO licencu koja je potrebna za sjediti na klupi drugoligaša u ulozi glavnog trenera. Budući da je moj pomoćnik Škerjanc ima, on će sjediti pored mene i formalno biti glavni trener – rekao je Bogolin, alfa i omega opatijskog drugoligaša.


U suštini, u Opatiji sve ostaje isto, a za njihove ambicije te drugoligaški rast odlična je stvar što će Bogolin kraj sebe imati nekoga sa Škerjančevim iskustvom jer je kao pomoćni trener već radio u Rijeci, Pomorcu te u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, ali će on biti taj koji će vući ključne poteze. S obzirom na sve što je napravio s Opatijom posljednjih godina, ne treba sumnjati u ispravnost takve odluke.