Toni Datković

Nekadašnji junior Rijeke iz Lokomotive prešao u grčkog prvoligaša

Hina

Toni Datković/Foto PIXSELL

Toni Datković/Foto PIXSELL

Sve je dogovoreno, tijekom dana ili sutra bit će usuglašeni još neki detalji, ali sve je završeno, rekao je Datkovićev zastupnik Andy Bara



ZAGREB Hrvatski nogometni branič Toni Datković prešao je iz zagrebačke Lokomotive u grčki Aris nakon što su se u petak dva kluba dogovorila oko transfera, rekli su Hini igrač i njegov zastupnik.


Datković bi danas ili sutra trebao otputovati u Solun na potpisivanje trogodišnjeg ugovora.


“Sve je dogovoreno, tijekom dana ili sutra bit će usuglašeni još neki detalji, ali sve je završeno”, rekao je Datkovićev zastupnik Andy Bara.




Toni Datković je 26-godišnji stoper koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Huesci s kojom je osvojio drugu španjolsku ligu. Prije tjedan dana se vratio u Lokomotivu gdje je imao ugovor na još godinu dana, no interes je iskazalo više stranih klubova.


Aris je izborio nastup u Europskoj ligi, a Datković bi ondje trebao ostati tri godine. U petak ili subotu će otputovati u Solun na liječnički pregled i potpisivanje ugovora.


“Uskoro bi trebala biti riješena sva dokumentacija”, rekao je Datković koji je 2017. zabilježio i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske.


Osim za Huescu i Lokomotivu, Datković je u seniorskoj karijeri igrao još i za slovenske klubove Koper i Zavrč te Rijeku, Pomorac i Novalju.