Pukla ljubav

Navijači Manchester Uniteda zapalili američku zastavu, optužuju Glazere da iz kluba izvlače veliki novac, a ne smanjuju dugove

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema engleskim tabloidima braća Glazer očekuju ne manje od četiri milijarde funti za prodaju kluba



LONDON Engleski tabloidi donose vijest kako su američki vlasnici Manchester Uniteda, braća Glazer, spremna prodati klub, ali ne za manje od četiri milijarde funti. Posljedica je to neuspješne realizacije projekta Superlige, odnosno prosvjeda stotine navijača koji su se okupili oko Old Trafforda i jasno poručili što misle i američkim vlasnicima kluba. Uostalom, za vrijeme prosvjeda navijača zapaljena je i američka zastava!



Prosvjedovali su još ranije navijači Arsenala, Chselsaja, Liverpoola i Tottenhama, a sada su im se pridružili i oni – Manchester Uniteda. Klub je već napustio Ed Woodward, a čini se da sada o tome razmišlja i vlasnički dvojac, koji je uglavnom stacioniran na Floridi, a u kupnju kluba je 2005. godine uložio 790 milijuna funti.





Glazeri traže kupca koji će donijeti više od 400 posto dobiti u odnosu na početno ulaganje! Prema navodima iz engleskih medija tijekom  dosadašnje vladavine  Glazera  klupski dug ostao je visok, dok su braća prikupila višemilijunske funte godišnje dividende. I zato im je potreban tako visoki iznos da prodajom kluba namire dugove, ali i povećaju svoju enormnu dobit. Navijači optužuju Glazere da izvlače veliki novac iz kluba koji je pritom u ogromnim gubicima.