Dobre vijest

Nastavak Prve HNL ipak neće proteći bez gledatelja, ali pripremaju se posebne kontrole na ulazima

Portal Novi list

V. KARUZA

V. KARUZA

Ne mogu vam sad točno reći kad će to biti, ali sigurno je da ta tema dolazi na dnevni red i da ćemo vrlo brzo donijeti odluku te da će se gledatelji ubrzo vratiti na stadione - rekao je Krunoslav Capak



RIJEKA Danas se prvom utakmicom polufinala Kupa Hrvatske nastavljaju nogometna natjecanja u Hrvatskoj. Utakmice se prema očekivanjima igraju bez publike, a isto se očekuje i kada se tijekom idućeg tjedna odigraju prve prvenstvene utakmice. Međutim, sudeći prema onom što je za index.hr izjavio  ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka uskoro bi se prvoligaške utakmice mogle igrati pred navijačima. Doduše, popuštanje mjera ne znači da će sve biti kao ranije. Tvrdi Capak da će se na ulazima raditi posebne kontrole, a to ne bi smjelo teško pasti navijačima koji su navikli na temeljite pretrese policije i osiguranja uz prolaske kroz ježeve i ostale prepreke.


Špekulira se da bi se gledatelji mogli vratiti sredinom lipnja, dakle neposredno prije velikog derbija Dinama i Hajduka koji se igra 12. srpnja na Maksimiru.


–  Uopće nije upitno da ćemo vratiti gledatelje prije kraja prvenstva, ali to moramo raditi postupno. Dopustili smo nastavak natjecanja na otvorenom, a sad dopuštamo i u zatvorenom. Ne kažem da su gledatelji na tribinama rizičniji od okupljanja ljudi u nekim drugim prostorima, koja su dopuštena, ali nećemo žuriti. Da bi se organiziralo takvo okupljanje kao što su nogometne utakmice, potrebna je čitava mašinerija. Moramo organizirati puštanje gledatelja jednog po jednog i kontrolirati ih pri ulasku. Ima tu dosta detalja. Ne mogu vam sad točno reći kad će to biti, ali sigurno je da ta tema dolazi na dnevni red i da ćemo vrlo brzo donijeti odluku te da će se gledatelji ubrzo vratiti na stadione – rekao je Capak.




Špekulira se da bi se gledatelji mogli vratiti sredinom lipnja, dakle neposredno prije velikog derbija Dinama i Hajduka koji se igra 12. srpnja na Maksimiru.