Ključa pod Vezuvom

Napoli dočekuje Rijeku u velikom neredu, Gattuso ušao u sukob sa “svlačionicom”

Mateo Sučić

Rino Gattuso/Foto REUTERS

Rino Gattuso/Foto REUTERS

Napuljski Il Mattino donosi priču o nezadovoljstvu Gattusa sa senatorima svlačionice, Mertensom, Insigneom i Fabianom Ruizom, za koje misli da su se s reprezentativnih akcija vratili prazni i bez ikakve energije



RIJEKA Poraz od Milana uzburkao je strasti pod Vezuvom do te mjere da je više talijanskih dnevnika jučer donijelo priču o svađi između Gennara Gattusa i momčadi prema kojoj je nekadašnji veznjak, poznat po eksplozivnoj naravi, poručio igračima ili će promijeniti pristup, ili on više neće biti trener.


Sa San Paola je putem službene objave kluba stigao ekspresni demanti: »U nekim medijima se pojavila potpuno izmišljena priča o navodnoj svađi igrača Napolija i Gennara Gattusa. Radi se o vijesti bez ikakvog temelja.«


Ipak, nešto se kuhalo, jer tradicionalno informirani mediji, među kojima i napuljski Il Mattino, donose priču o nezadovoljstvu Gattusa sa senatorima svlačionice, Mertensom, Insigneom i Fabianom Ruizom, za koje misli da su se s reprezentativnih akcija vratili prazni i bez ikakve energije. Dobro informirani talijanski mediji navode i da se Gattuso prema momčadi najčešće odnosio kao stariji brat, a tek rijetko kao strogi otac, što je njegovim ustoličenjem priželjkivao predsjednik Aurelio de Laurentiis. Piše Il Mattino i da se Gattuso ohladio nakon prospavane noći poslije utakmice s Milanom, dodajući da je trener Napolija sličan istup prema momčadi imao i nakon utakmice protiv Rijeke na Rujevici.




Gattuso je tada priznao da je njegova momčad imala sreće što do poluvremena nije gubila dva ili tri razlike, pa se već od ponedjeljka posvetio videoanalizi Riječana.


Svejedno, ako je vjerovati talijanskim medijima, koji očekuju laganu pobjedu u četvrtak i prekid negativnog domaćeg niza, Gattuso bi protiv Rijeke mogao, za početak, ostaviti na klupi neke važne karike poput Insignea i otvoriti prostor Petagni, Zielinskom, Elmasu i Ghoulamu.


Nema dvojbe da Gattuso na ovaj način želi probuditi momčad, nakon sjajnog ulaska u sezonu s četiri uzastopne pobjede (poraženi su tek za zelenim stolom protiv Juventusa) nadovezala su se i neka neuvjerljiva izdanja zbog kojih Napoli već sada kasni šest bodova za vodećim Milanom. Uz to, utakmicu protiv Rijeke smatraju ključnom za prolazak skupine, mnogi su tu pobjedu već unaprijed upisali i baš nitko ne vjeruje da im »bijeli« mogu pokvariti računicu… Osim Gattusa, koji je itekako svjestan da mora pronaći način kako probuditi momčad.


Napoli bez Osimhena,
Hysaja i Rrahmanija

Nije ni Gennaro Gattuso pošteđen problema u momčadi, iako će zbog širine kadra koji ima puno lakše nadoknaditi zaostatke. Trener Napolija ne može računati na Hysaja i Rrahmanija koji su pozitivni na koronavirus, odnosno na sjajnog napadača Osimhena (na Rujevici nije igrao zbog isključenja protiv AZ-a), koji je podvrgnut zahvatu na ramenu. Uz njih upitan je i vratar David Ospina, koji je trebao među vratnice jer je Meret branio protiv Milana.