Serie A

Napoli 48 sati prije susreta s Barcelonom uručio otkaz treneru Mazzariju

Hina

Walter Mazzari/Foto REUTERS

Walter Mazzari/Foto REUTERS

Angažiran je slovački izbornik Francesco Calzona



NAPULJ Svega 48 sati prije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone, talijanski nogometni prvak Napoli uručio je otkaz treneru Walteru Mazzariju i doveo slovačkog izbornika Francesca Calzonu na kratkoročni ugovor.


Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je u studenom prošle godine iznenadio mnoge vrativši Mazzarrija u klub kao zamjenu za otpuštenog Rudija Garciju. Podsjetimo, kandidat za klupu aktualnog talijanskog prvaka bio je i hrvatski stručnjak Igor Tudor koji na koncu nije pronašao zajednički jezik s De Laurentiisom.


Umjesto Tudora imenovan je Mazzari koji je već vodio Napoli od 2009. do 2013. Međutim, njegov povratak se nije pokazao uspješnim. Nakon svega 17 utakmica i tek šest pobjeda 62-godišnji stručnjak je dobio otkaz.




De Laurentiis je isprva planirao pričekati do ljeta kako bi pronašao dugoročnu zamjenu za Mazzarija, ali loši rezultati potaknuli su ga na promjenu uoči Napolijevog dvoboja s Barcelonom u nokaut fazi Lige prvaka.


U razgovoru za Sky, predsjednik De Laurentiis službeno je objavio kako će Mazzarija naslijediti Talijan Francesco Calzona. Aktualni slovački izbornik vodit će momčad do kraja sezone, ali i zadržati izborničku funkciju i voditi Slovake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.


Calzona je tako postao treći Napolijev trener ove sezone nakon Garcije i Mazzarija. Nikada u povijesti Serie A nije se dogodilo da prvak u sezoni nakon što je osvojio naslov promijeni tri trenera.


Calzona je već radio u Napulju kao pomoćnik prvo Mauriziju Sarriju između 2015. i 2018., a zatim i Lucianu Spallettiju (2021/22.)


Napoli u srijedu očekuje prvi susret osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone, a Serie A se nalazi na devetoj poziciji sa 36 bodova, devet manje od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka.