Mateo Monjac

Napadač Orijenta nakon trijumfa nad Dubravom: “Počeli smo vjerovati u ono što radimo”

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto D. KOVAČEVIĆ

Mateo Monjac/Foto D. KOVAČEVIĆ

Puno nam je pomogla pobjeda protiv Jaruna, dobili smo na samopouzdanju - kaže Monjac



RIJEKA  Nogometaši Orijenta na domaći uspjeh protiv Jaruna nadovezali su i gostujući protiv Dubrave, te se nakon dugo vremena pozicionirali tik do vodećeg trojca, odnosno na čelu poretka skupine momčadi koje u posljednjoj trećini prvenstva moraju voditi računa o prvoligaškom ostanku. Za razliku od većine gostovanja ove sezone, Crveni su uspjeli povezati dva solidna poluvremena, odigrati utakmicu bez primljenog pogotka i stvoriti sasvim dovoljno šansi da zabiju – tri pogotka! Podsjetnika radi, Orijent je jesenas na gostovanju kod Dubrave inkasirao pet pogodaka, a sada je momčadi riječkog stručnjaka Damira Milinovića uzvratio s tri pogotka.


– Pohvalio bih naš ulazak u utakmicu. Ušli smo u utakmicu s dosta energije, u duelima smo bili pravi, brži i čvršći od njih. Nagradilo nas je kaznenim udarcem i vodećim pogotkom. U prvom poluvremenu smo sve držali u našim rukama, došli smo i do drugog pogotka. U nastavak smo ušli malo slabije, Dubrava je petnaestak minuta bila bolja, ali to smo preživjeli. Kada smo zabili treći gol, utakmica je bila praktički gotova – govori Mateo Monjac, strijelac vodećeg pogotka za Crvene s bijele točke.


Bodovna prednost


Pogled na ljestvicu sugerira da su Krimejčani stekli sedam bodova prednosti nad pretposljednjim Jarunom, odnosno imaju sasvim dovoljnu zalihu bodova da mogu nešto mirnije u završnicu prvenstva. S druge strane, ostaje žal da se nije sakupio koji bod više, a Orijent uključio u borbu za drugo, treće mjesto.




– Slažem se s time, ali svaka utakmica u ovoj ligi nosi svoje i svaku utakmicu treba gledati kao posebnu priču. Puno nam je pomogla pobjeda protiv Jaruna, dobili smo na samopouzdanju. Vidjeli smo da vrijedimo kao momčad i kao pojedinci. Počeli smo vjerovati u ono što radimo i sakupljati bodove. Možda možemo žaliti za nekim bodovima, ali ako ovako nastavimo, sigurno će nam se to negdje vratiti – dodao je Monjac.


Napadači zabijaju


Na otvaranju proljeća dosta se govorilo o kvaliteti Orijentovih napadača, no posljednje dvije utakmice pokazale su da nije problem u individualnoj kvaliteti, već u načinu igre. Čim je momčad počela malo hrabrije izlaziti sa svoje polovice i s više igrača dolaziti u završnicu, krenuli su i pogoci. Orijent je zabio sedam golova u posljednje dvije utakmice, svih sedam zabili su – napadači.


– Kao što momčad igra obranu, tako svi skupa trebamo igrati i prema naprijed. U danom trenutku smo svi zajedno slabije igrali prema naprijed pa ni učinak napadača nije bio adekvatan. Ovih sedam pogodaka u posljednje dvije utakmice zasluga je cijele ekipe. Momčad je ta koja izbaci pojedinca – smatra Monjac.


U subotu (17 sati) na Krimeju stiže Croatije iz Zmijavaca, prilika je to za nastavak pobjedničkog niza.


– Čeka nas isto tako teška utakmica kao i prethodne. No, igramo pred našim navijačima i naravno da očekujemo pobjedu – rekao je vodeći klupski asistent (7), koji se s pet pogodaka izjednačio s Dominkom Mulcem i Mariom Tadejevićem na klupskoj ljestvici strijelaca.