Kristian Fućak

Napadač koji je podigao Krimeju na noge mogao bi završiti na Rujevici: “Sve će se znati nakon zadnje dvije utakmice”

Ivan Volarić

Kristian Fućak/V. KARUZA

Kristian Fućak/V. KARUZA

Nadam se da ćemo sakupiti još koji bod do kraja jeseni. A jesenska titula? Naravno da bi to bilo lijepo, ali... - kaže Fućak



RIJEKA  Ni stariji poznavatelji nogometnih prilika na Krimeji ne sjećaju se kada je posljednji put neki igrač Orijenta 1919 podigao sve gledatelje na noge i izazvao ovacije kao što je to bio slučaj prošle subote kada je Kristian Fućak izlazio s travnjaka u posljednjim minutama utakmice protiv Croatije. Grobnički napadač se nije upisao u strijelce, ali je asistirao kod prvoga pogotka Karla Senčara i sve napravio kod trećeg, pobjedničkog pogotka Marija Tadejevića s bijele točke. Fućak je još jednom ukazao na svoj veliki igrački potencijal, ugradivši nemali doprinos u treću uzastopnu pobjedu Crvenih put do koje nije bilo nimalo lagan. Krimejčani su odigrali vrlo dobrih pola sata, poveli, a onda upali u crnu rupu iz koje su izašli tek u samoj završnici utakmice kada su kreirali preokret.


– Idealno smo otvorili utakmicu. Poveli smo 1:0, imali još neke šanse, a onda smo iz našega kornera dobili gol pa napravili penal uoči odmora. To se, pogotovo kada igraš na domaćem terenu, ne smije događati. Nakon toga smo pali, uvukla se nervoza. Donekle razumljivo. Mlada smo momčad i normalno je da dolazi do takvih stvari. Ipak, na kraju smo smogli snage, želje i volje te preokrenuli utakmicu – kaže 23-godišnji napadač.


Okidač


Predsjednik Saša Matijaš nakon utakmice je bio sretan kao rijetko kada. Ustvrdio je da ne pamti preokret na Krimeji još od onih trećeligaških dana. Sve to dobiva na težini ako se zna da je Croatia iskusna momčad, prepuna kvalitetnih pojedinaca za drugoligaške okvire.




– Najviše sam se toga pribojavao, da nećemo uspjeti preokrenuti rezultat. Dugo već nismo uspjeli u tome, uvijek je nedostajao neki okidač, koji će okrenuti utakmicu koju gubimo u našem smjeru. Konačno smo uspjeli u tome.


Fućak je u svakom dodiru s loptom pokazivao veliku razinu samopouzdanja. Lakoćom ulazi u driblinge, duele, otresa se suparničkih braniča…


– Ne bih rekao da pucam od samopouzdanja, ali kada napraviš nekoliko dobrih poteza, onda te to sigurno dodatno digne kroz utakmicu. Osim toga, tu su i naši navijači koji nas bodre pa obitelj i prijatelji, sigurno da je uvijek lakše igrati na domaćem terenu. Hvala navijačima!


Jesenska titula


Trenutačno je na pet pogodaka ove sezone, sigurno nedostaje još poneki s obzirom na svoju poziciju u ekipi. Međutim, stasiti grobnički napadač ponudit će jedno zanimljivo razmišljanje kada je u pitanju statistika.


– Uvijek sam govorio da meni golovi nisu ključni, iako bi trebali biti jer sada igram prvu špicu. Otkada igram nogomet imam istu filozofiju, gol i asistencija su mi podjednako važni. Glavno je da ekipa pobjeđuje.


U subotu Krimejčane očekuje gostovanje kod Opatije pa sedam dana kasnije zaostala utakmica protiv Dinama II na Krimeji. Ako Crveni osvoje šest bodova u te dvije utakmice, na Krimeji će se slaviti – titula jesenskih prvaka!


– Ljestvica jako vara kada je u pitanju Opatija. Upali su u negativan niz, ali su jako dobra ekipa i ne treba ih podcijeniti. Dat ćemo sigurno sve od sebe kao i u svakoj utakmici do sada. Nadam se da ćemo sakupiti još koji bod do kraja jeseni. Jesenska titula? Naravno da bi to bilo lijepo, ali cijelo vrijeme smo bili skromni pa ćemo biti i u ovom slučaju. Dat ćemo sve od sebe u preostale dvije utakmice pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – dodao je napadač, koji će teško dočekati proljeće u dresu Orijenta 1919. Za njega je zainteresirano nekoliko hrvatskih i slovenskih prvoligaša, među njima je i Rijeka. Pregovori traju već neko vrijeme.


– Ne razmišljam o tome što će biti u zimskom prijelaznom roku. Sve ćemo vidjeti nakon što odradimo preostale dvije utakmice – rekao je Fućak.