Matija Dvorneković

Napadač Gorice svjestan je važnosti utakmice s Rijekom, pobjeda ih vodi korak bliže Europi

Davor Petrović

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

Rijeka zaslužuje maksimalno poštovanje, iako je ove sezone imala dosta problema. To je momčad puna jakih individualaca koji mogu riješiti utakmicu - kaže Dvorneković



ZAGREB Nogometno Turopolje sanja izlazak na međunarodnu pozornicu, a sutrašnja utakmica s Rijekom mogla bi označiti krupan korak prema ostvarenju tog sna.


– Svjesni smo značaja tog derbija jer trenutačno imamo devet bodova više od Rijeke, a do kraja prvenstva je ostalo deset kola. Može se reći da je to jedna od onih utakmica u kojoj bodovi vrijede dvostruko – kaže Matija Dvorneković, napadač Gorice, koja je u deset prvoligaških utakmica s Rijekom zabilježila sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz.


– Imamo pozitivan skor s Rijekom, a ja se nadam da nas sada neće zakvačiti zakon velikih brojeva. Pobijedimo li u tom derbiju, bit ćemo u sjajnoj situaciji. Mislim da smo u svojim trima prvoligaškim sezonama pokazali da možemo uspješno parirati klubovima velike četvorke. Imamo dobar raspored jer nam nakon Rijeke u Veliku Goricu dolaze Varaždin i Belupo. Iskoristimo li te utakmice na svom terenu, možemo napraviti ogroman korak prema Europi.




Kako vam izgleda Rijeka u ovom dijelu sezone?


– Rijeka zaslužuje maksimalno poštovanje, iako je ove sezone imala dosta problema. To je momčad puna jakih individualaca koji mogu riješiti utakmicu. Po meni, s Goranom Tomićem igraju potpuno drugačiji nogomet nego u mandatu Simona Rožmana. Utakmica s Rijekom sigurno će biti teška, ali i mi imamo svoje adute.