Alarm u Munchenu

Napadač Bayerna Serge Gnabry pozitivan, upitna večerašnja utakmica Lige prvaka protiv Madrižana

Hina

Serge Gnabry/Foto REUTERS

Serge Gnabry/Foto REUTERS

Prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Bavarskoj, svi kontakti zaražene osobe moraju ići u dvotjednu samoizolacijuMUENCHEN Napadač Bayerna Serge Gnabry bio je pozitivan na posljednjem testiranju na Covid-19 uoči današnjeg dvoboja Lige prvaka u kojem su Bavarci domaćini Atletico Madridu, a koja bi zbog Gnabryjevog pozitivnog rezultata mogla biti odgođena.


Naime, prema epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Bavarskoj, svi kontakti zaražene osobe moraju ići u dvotjednu samoizolaciju, Pod kontakte se podrazumijevaju sve osobe koje su sa zaraženim provele najamanje 15 minuta ne održavajući propisani razmak od 1,5 metra i ne noseći zaštitnu masku.


Zdravstvena inspekcija je provela istragu kako bi ustanovila mogu li se Gnabryjevi suigrači smatrati bliskim kontaktima, a svi su igrači u srijedu ujutro ponovno testirani. Rezultati će biti poznati tijekom poslijepodneva.
Prema pravilima Europskog nogometnog saveza (UEFA) dvoboj se ne odgađa, ako momčad ima 13 igrača na raspolaganju, među kojima je barem jedan vratar.


No, konačnu odluku o odgodi meča u ovom će slučaju donijeti zdravstena inspekcija.