Potraga za srećom

Nakon brojnih problema s ozljedama Pjaca na posudbi u Anderlechtu

Hina

Foto Instagram

Foto Instagram

U najtrofejnijem belgijskom klubu Pjaca će imati priliku oživiti svoju karijeru i stići u formu koja bi mu omogućila da se ponovno nađe na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića



BRUXELLES Hrvatski veznjak Marko Pjaca (24), koji je proteklih godina imao velikih problema sa ozljedama, do kraja ove sezone bit će na posudbi u najtrofejnijem belgijskom klubu Anderlechtu, a onda se vraća u Juventus.


Vijest o dolasku Pjace Anderlecht je u petak navečer objavio na svom internetskom portalu. Anderlecht je tek deveti u domaćem prvenstvu, za vodećim Club Bruggeom zaostaje 24 boda. U najtrofejnijem belgijskom klubu Pjaca će imati priliku oživiti svoju karijeru i stići u formu koja bi mu omogućila da se ponovno nađe na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.



Talentirani nogometaš zagrebačkog Dinama, koji je u hrvatskoj reprezentaciji skupio 23 nastupa, u ljeto 2016. godine prešao je u Juventus u transferu vrijednom 23 milijuna eura. Njegova karijera u Juveu dobro je krenula, ali već u listopadu 2016. se ozlijedio te je uslijedio duži oporavak. U siječnju 2018. otišao je na šestomjesečnu posudbu u Schalke, a potom na posudbu u Fiorentinu, gdje se je opet teško ozlijedio. Vratio se u Juventus, ali ove sezone upisao je samo jedan nastup u talijanskom kupu. Unatoč tome, Juventus je produžio ugovor s njime za još dvije sezone, odnosno do ljeta 2023.