Sve po starom

Najnovije epidemiološke mjere vjerovatno neće donijeti ograničenja za gledatelje na utakmicama Prve HNL

Ivan Volarić

Koliko sam shvatio najnovije mjere bi se trebale odnositi na javne događaje, poput primjerice ribarskih fešta, koje je teško kontrolirati. Dakle, u tu kategoriju okupljanja definitivno ne spadaju nogometne utakmice - kaže povjerenik Prve HNL Josip Brezni



RIJEKA Najnovnije epidemiološke mjere Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske koje se tiču ograničavanja boja posjetitelja na javnim okupljanjima po svemu sudeći neće ostaviti nikakvog traga na prvoligaškim i inim sportskim natjecanjima. Nadolazeće kolo sigurno će se odigrati po “starom”, dakle moći na tribine svi u neograničem broju s Covid putovnicom, odnosno oni koji su se cijepili, preboljeli koronu ili imaju negativan test uz pomoć kojega su ishodili odgovarajuću potvrdu. Eventualno se može nešto promijeniti od ponedjeljka, ali to je onda stvar koja se tiče lokalnih, Županijskih stožera.


– Nisam još vidio pisanu odluku pa govorim na temelju onoga što sam čuo i pročitao posredstvom medija. Koliko sam shvatio najnovije mjere bi se trebale odnositi na javne događaje, poput primjerice ribarskih fešta, koje je teško kontrolirati. Dakle, u tu kategoriju okupljanja definitivno ne spadaju nogometne utakmice koje su organizirane primjereno i to na adekvatnim stadionima. Prema tome sve bi što se utakmica Prve HNL tiče trebalo ostati kao i prije. Eventualno se nešto može promijeniti u jadranskim županijama gdje je, koliko sam shvatio, prepušteno lokalnim stožerima da donesu drugačije mjere ukoliko to okolnosti nalažu. Sačekajmo ponedjeljak kada ćemo raspolagati s pisanom odlukom, ali po svemu sudeći sve će u Prvoj HNL ostati po starom kada su u pitanju epidemiološke mjere – rekao je Josip Brezni, povjerenik Prve HNL.