EURO 2021.

Na Wembleyju se večeras igra dvoboj najstarijih rivala, škotski navijači najavili dolazak u London

P. N.

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Ovo je posebna utakmica za sve, a pogotovo za navijače - slaže se Gareth Southgate, izbornik EngleskeRIJEKA Na Wembleyju će se večeras naći 22 tisuće sretnika na 115. dvoboju najstarijih rivala. Škoti su najavili dolazak, a to znači da će atmosfera biti vrhunska na stadionu i izvan njega bez obzira na popunjenost četvrtine kapaciteta stadiona.


– Ovo je posebna utakmica za sve, a pogotovo za navijače – slaže se Gareth Southgate, izbornik Engleske, koja u utakmicu ulazi nakon minimalne pobjede nad Hrvatskom.


S druge strane, za Škote je ovo više od utakmice.
– Dvoboji ovih reprezentacija sežu u daleku prošlost i puno nam znače. Ljudi kažu da ovo rivalstvo možda ne znači toliko Englezima, ali radio sam u Engleskoj i mislim da im puno znači. Oni ne žele gubiti od Škota… Isto vrijedi na drugoj strani. Škoti su strastveni, znam koliko bismo uživali u toj pobjedi, ali u posljednje vrijeme to se baš nije događalo – kaže Steve Clarke, izbornik Škotske, koju je u prvom kolu potopio Patrik Schick s dvama pogocima.


U prvom susretu dana u St. Peterburgu igra se i ogled skupine E, Švedska protiv Slovačke, koja je turnir otvorila vrijednom pobjedom nad Poljskom, dok su Šveđani remizirali sa Španjolcima.