Poseban gost

Na treningu Orijenta 1919 osvanuo član Uprave Rapida kojega uz Rijeku vežu kumske i rodbinske veze

Ivan Volarić

Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Gerry Willfruth

Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Gerry Willfruth

Vodstvo Krimejčana pozvalo je Gerryja Willfrutha na skorašnji kvalifikacijski ogled, a on njima uzvratio pozivom na susret pretkola Lige prvaka



RIJEKA Na treningu Orijenta 1919 na Kantridi drugoga radnoga dana ovoga tjedna osvanuo je jedan poseban gost. Riječ je o Gerryju Willfruthu, članu Predsjedništva bečkog Rapida zaduženog za »nogometna pitanja«. Willfruth je usko vezan uz Rijeku i Orijent na više načina od kumskih veza (Marinko Koljanin) pa do rodbinskih (zet pokojnog Branka Bevande).


Vodstvo Orijenta 1919 pozvalo je Willfrutha na skorašnji kvalifikacijski ogled za popunu Prve HNL, a čelnik austrijskog velikana je uzvratio s pozivom na utakmicu pretkola Lige prvaka gdje se plasirao Rapid. Bečki klub je sezonu završio na drugom mjestu, a po svim kriterijima je riječ o povijesno gledano najvećem klubu u Austriji. Rapid između ostaloga ima 30 tisuća članova.


Zanimljivo je da je u posljednjih nekoliko mjeseci prodano čak 50 tisuća zaštitnih maski s znakom Rapida. Svaka je stajala šest eura… Inače, donedavno je član Rapida bio Riječanin Ivan Močinić.