Kraljevi tržišta

Na pomolu veliki transferi: Mourinho želi Balea, pa Eriksen seli u Real

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



LONDON Velški nogometni reprezentativac i krilni igrač Real Madrida Gareth Bale (30) korak je do povratka u Tottenham, dok bi u suprotnom smjeru trebao otići Danac Christian Eriksen (27).


Prema pisanju ‘otočkih’ novina, Portugalac Jose Mourinho u siječnju želi pojačati redove Tottenhama, a prvi igrač na njegovoj listi želja je Bale, koji je za Spurse igrao do 2007. do 2013. nakon čega je za 100 milijuna eura preselio u redove ‘Kraljevskog kluba’.


Velški reprezentativac se već dugo vremena spominje kao igrač koji napušta Real, dok je Danac davna želja Reala i čini se kako je dogovor moguć.




“Ja sam u Tottenhamu, znam profil kluba, znam projekt, znam viziju, znam ciljeve. Mi nikada nećemo biti kraljevi na tržištu, moramo na inteligentan način, kreativan način,” kazao je Mourinho prije nekoliko dana.


Bale je u dresu španjolskog velikana upisao 244 nastupa i postigao 104 gola, osvojivši pritom 13 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka. Međutim, već duže vrijeme nije u prvom planu i na izlaznim je vratima kluba.


Eriksen je pak nedavno odbio produžiti ugovor i zbog toga je gurnut u drugi plan. Otkako je Mourinho preuzeo ‘zamrznut’ je na klupi i sigurno odlazi.