SuperSport HNL

Na Opus Areni se igra derbi koji će se pozorno pratiti u Maksimiru i na Rujevici

Davor Petrović

Ramon Mierez i Mihael Žaper/Foto PIXSELL

Ramon Mierez i Mihael Žaper/Foto PIXSELL

Neki dan sam pročitao da na Opus Areni još uvijek nismo pobijedili u derbiju i to nam je motiv više - rekao je Zoran Zekić



ZAGREB  Nije teško shvatiti koliko današnje gostovanje na Opus Areni znači za Hajdukove snove o naslovu prvaka, pogotovo kada se zna kako je prošle nedjelje okončan Jadranski derbi na Poljudu. U srazu s Rijekom Splićani su izgubili bodove, Marka Livaju na barem tri tjedna zbog ozljede gležnja te privremeno Emira Sahitija i Niku Sigura koji u Osijeku ne mogu igrati zbog žutih kartona.


Uz sve navedeno, ta utakmica je ekspresno pretvorila raspoloženje iz posvemašnje euforije u izraženu zabrinutost i zato što prikazana igra definitivno nije bila na razini nabujalih šampionskih ambicija. Jednostavno, iz današnje perspektive gostovanje kod Osijeka ima vrlo veliku težinu za Hajduk.


– U ovom prvenstvu svi gube bodove. Rijeka od Slaven Belupa, Dinamo od Lokomotive… Prvenstvo je maraton u kojem se svašta može dogoditi. Nakon poraza od Rijeke imali smo iskren i pošten sastanak u svlačionici i vjerujem da smo spremni za Osijek – kazao je Mislav Karoglan.




Debitantski nastup u dresu Hajduka danas bi trebao dočekati Josip Brekalo od kojeg se puno očekuje, pogotovo u ovako zahtjevnoj situaciji. Prema Karoglanovim riječima, Osijek je kvalitetan, ali Hajduk mora biti fokusiran na sebe.


– Mi smo tu i dalje imamo isti broj bodova kao Rijeka. U Osijeku moramo vratiti onaj duh koji nas je vodio i krasio u prvom dijelu sezone. Hajduk uvijek ima imperativ pobjede. Što se Brekala tiče, igrat će od prve minute – dodao je trener Hajduka.


S druge strane, Osijek započinje eru bez Mije Caktaša koji bi karijeru trebao nastaviti u Kini. Doduše, njega nije bilo u sastavu ni prije tjedan dana u sučeljavanju s Rudešom, što će reći da se Zoran Zekić u startu pripremio na život bez prekaljenog ofenzivnog veznjaka.


– Dolazi nam snažan suparnik pa je osjećaj drugačiji, ali ovo je utakmica kao i svaka druga jer pobjeda uvijek nosi tri boda. Iza nas je dobar tjedan i to sada moramo pokazati. Neki dan sam pročitao da na Opus Areni još uvijek nismo pobijedili u derbiju i to nam je motiv više. Nadam se da ćemo biti hrabri, energični i poletni, ali ne smijemo izgorjeti – objašnjava trener Osijeka.


Prvi dolazak na Opus Arenu Hajduku je prošle jeseni donio minimalnu pobjedu koja je mogla biti i uvjerljivija.


– Nadam se da više nikada nećemo gledati Osijek kakav smo tada gledali u prvom poluvremenu. Puno radimo i razgovaramo o taktici, ali nešto se, naravno, pita i suparnika. Hajduk je trenutno u borbi za naslov prvaka, a mi, nažalost, nismo. No, možda se nakon ovog derbija neke stvari okrenu na naš mlin. Moramo razmišljati o sebi i pokazati sve ono što smo radili na pripremama – zaključio je Zekić.



Standings provided by Sofascore