Treća HNL zapad

Na Mavrincima se igra veliki trećeligaški derbi, Grobničan mora pobijediti Crikvenicu

Valentina Prokić

Domagoj Prtenjača/Foto Arhiva NL

Domagoj Prtenjača/Foto Arhiva NL

Derbi na Mavrincima donosi sudar najbolje obrane i najefikasnijeg napada lige



RIJEKA Trećeligaški derbi 24. kola zapada igra se na Mavrincima od 17.30 sati gdje se sastaju trećeplasirani Grobničan i vodeća Crikvenica. Razlika je šest bodova, a Grobničan mora pobijediti želi li ostati u utrci za naslov prvaka. Naime, porečki Jadran koji je na drugom mjestu i koji zaostaje tri boda za Crikvenicom, ali i za isto toliko bježi Grobničanu, gostuje na Krku.


Derbi na Mavrincima bit će zanimljiv ne samo zbog borbe za vrh, već i zato jer će se na travnjaku naći Crikvenica, momčad koja ima najbolju obranu i koja je primila najmanje pogodaka u ligi te Grobničan, koji ima najbolji napad u ligi.


Domaćin je u završnici neočekivano doživio dva poraza, od Jadrana i Novigrada, no na to je utjecao izostanak velikog broja standardnih igrača. Za današnji dvoboj Grobničan će biti kompletan te će biti zanimljivo vidjeti kako će crikvenička obrana odgovoriti na pokušaje ubojitog napadačkog dvojca Dražen Piličić – Domagoj Prtenjača.




U preostala dva kola Grobničan gostuje na Hreljinu, a zatim sezonu zaključuje doma s Uljanikom. Crikvenici iduće subote stiže Cres, posljednje kolo igraju u Poreču protiv Jadrana. Zanimljivo, Porečani u idućem kolu gostuju kod Nehaja, a trener Crikvenice Tomislav Lopac uvjeren je da će Nehaj otkinuti bodove Jadranu te da se o naslovu prvaka neće odlučivati u posljednjem kolu u Poreču.