Krimejska promocija

Na Krimeji su ove zime doveli četiri pojačanja, a jedan od njih mogao bi otići već na ljeto

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Damir Milinović/I. VOLARIĆ

Marinko Koljanin i Damir Milinović/I. VOLARIĆ

Imamo nekoliko upita za nekoliko igrača, posebno za Fućka i Monjca - tvrdi dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin



RIJEKA Dopredsjednik Marinko Koljanin i trener Orijenta 1919 Damir Milinović najavili su proljetni dio Druge HNL, koji na Krimeju ove subote (12.55 sati) donosi zahtjevnog suparnika, mladi, poletni i kvalitetni Osijek II. Tribine su i dalje zatvorene, ali simpatizeri “crvenih” neće ostati uskraćeni za utakmicu zahvaljujući izravnom prijenosu na HNTV-u.


– Ovo je bio tipični prijelazni rok Orijenta 1919. Doveden je jedan iskusni igrač – Andro Švrljuga – koji je karakterno i u svakom drugom pogledu podiže momčad. Doveli smo i tri mlađa igrača, Hodžu, Putnika i Fućka, te vratili s posudbe Srzentića. Pojačali smo se, a sve u skladu s našom uhodanom strategijom i sportskom politikom – rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba i istaknuo kako su četiri igrača i jedan trener napustili u posljednjih godinu dana Krimeju i krenuli u prvoligaške klubove.


No, na tome po svemu sudeći neće ostati jer već sada postoji ozbiljan interes za nekim prvotimcima Orijenta 1919, poput napadača Kristiana Fućka. Zapazili su ga treneri i skauti slovenskih Domžala, te dva visokopozicionirana HNL kluba: Gorice i Osijeka. Na Krimeji su mirni jer su s Fućkom potpisali profesionalni ugovor na dvije pol godine (godinu i pol plus godinu), a isto su učinili i s darovitim lijevim bekom – Karlom Senčarom.




– Prvi put smo potpisali ugovor s trajanjem više od godinu dana. Imamo nekoliko upita za nekoliko igrača, posebno za Fućka i Monjca. To je dokaz i jasan pokazatelj da će na ljeto biti novih transfera u prvoligaške klubove – dodao je Koljanin i napomenuo kako su pripreme odrađene na vrhunskoj razini s čime se slaže i trener Damir Milinović.


– Pogodili smo s pojačanjima. Svi su se dobro nametnuli. Moram pohvaliti igrače jer odradili su maksimalno ozbiljno pripreme, no s druge strane svjesni smo da je prvenstvo jedini mjerilo. Igrali smo jake utakmice u pripremama baš da vidimo gdje smo u usporedbi s jačim ekipama. U tim susretima smo opravdali procjene da imamo mladu, perspektivnu i kvalitetnu ekipu koja u prvom dijelu zajedno samnom nije zadovoljila. Nadam se da ćemo i protiv Osijeka II u subotu nastaviti kao u pripremama. Ovo je jedna potpuno drugačija ekipa u odnosu na onu koja je bila u prvom dijelu sezone – napomenuo je Milinović


Krimejčani su se kao i ostali riječki klubovi, te drugoligaški susjed Opatija, mučili s uvjetima za trening. Sva tri riječka igrališta s umjetnom travom odavno su već dotrajala.


– Ti tereni u prvom redu predstavljaju opasnost za djecu. Grad je pomogao Orijentu 1919 po pitanju infrastrukture, ali tri gradska terena su u derutnom stanju i nedostaje termina kada bi bila i u optimalnom stanju. To ne govorim iz kuta Orijenta 1919 već svih drugih riječkih klubova. Nadam se da će zaživjeti projekt još jednog terena na kampusu, koji ne bi samo pomogao Orijentu 1919, već svim klubovima u gradu jer bi se rasteretila postojeća igrališta – rekao je Koljanin.