Druga HNL

Na Krimeji nema plakanja nakon poraza od Rudeša: “Poklopili su se dobar protivnik i previše izostanaka”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Tužan sam jer smo naivno primili golove. Prva tri gola primili smo na isti način. Jedino me to smeta - rekao je trener Damir Milinović



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su prošloga petka jedan od onih poraza nakon kojega si malo tko na Krimeji može nešto zamjeriti. Brojni izostanci (nedostajalo je pet prvotimaca) prorijedili su ionako ne baš prebogat klupski roster, a povrh toga Rudeš je, predvođen ubojitim Besartom Abdurahimijem, opravdao najave da važi za najozbiljnijeg izazivača Hrvatskog dragovoljca u utrci za naslovom prvaka. Kada se sve to uzme u obzir, konačnih 2:4 ne izgleda tako ružno kao na prvi pogled.


– Poklopilo se da nam je stvarno nedostajalo puno igrača, ali ne želim tražiti u tome opravdanje. Rudeš je bio bolji, iskoristili su svoje prilike. Tužan sam jer smo naivno primili golove. Prva tri gola primili smo na isti način. Jedino me to smeta. Dečkima nemam što zamjeriti, kada je u završnici utakmice počela padati kiša, kao da smo dobili dodatnu energiju i počeli smo napadati. Možda je bilo prostora za još koji pogodak. Znao sam da će biti teško jer stvarno nam se poklopilo dosta izostanaka. Pokušao sam nešto iskemijati, ali nije išlo – kaže trener Damir Milinović, koji je na raspolaganju imao samo jednog standardnog stopera (Smolčić), utakmice je počeo jedan (Milinović), a završila još dva juniora (Bosančić, Burul).


Povrh toga u zadnjoj liniji morao je koristiti dva veznjaka (Fatić, Srzentić), a pokušao je sve zajedno spasiti u nastavku kroz promjenu rasporeda (iz 3-5-2 u 4-2-3-1). Dovoljno tek za popravljanje dojma i rezultata.




– Rekao sam i prije utakmice da tko god trenira s prvom ekipom mora biti spreman uskočiti ako treba. Nema tu opravdanja i priče o juniorima i seniorima, svatko treba pružiti maksimum u datom trenutku – dodao je Milinović čiju momčad u srijedu čeka gostovanje kod Cibalije, još jedne momčadi koja puca na Prvu HNL. Potom na Krimeju dolazi Dubrava…


– Nama je svaka utakmica teška, pogotovo kada ovako naivno primimo golove. Pokušao sam zatvoriti zadnju liniju najbolje kako sam znao i mogao, probao sam rotirati, mijenjati, ali ekipa Rudeša je preiskusna da bi mogli nešto napraviti na horuk. Ipak, dečki su na kraju pokazali karakter i u završnici smanjili na 4:2 što ipak malo mijenja cijelu sliku – rekao je trener Krimejčana.