Trener pozitivan

Na Krimeji kiks protiv Dugopolja nije doživljen tragično: “Poraz nam nije drag, ali moramo ići dalje”

Ivan Volarić

GLAVE GORE – Damir Milinović/Foto V. KARUZA

GLAVE GORE – Damir Milinović/Foto V. KARUZA

Ako smo mogli igrati onako dobro tijekom priprema protiv jačih protivnika, ne vidim razlog zašto ne bismo tako igrali i u prvenstvu – rekao je Milinović



RIJEKA Prvi proljetni poraz, i to na domaćem terenu od Dugopolja, na Krimeji nije doživljen tako tragično. Ne zato što nije bolan, već jednostavno zbog toga što je utakmicu dobila u ovom trenutku bolja i kvalitetnija momčad.


Krimejčani su platili ceh nekim dječjim bolestima, mladosti koja sazrijeva u zahtjevnom drugoligaškom okruženju. Kao i u pobjedi protiv Osijeka II ključ problema leži tamo gdje se »nogomet rađa i umire« – u veznom redu. Fatić nije u prošlosezonskoj formi, Hodža, Putnik, pa i zaigrani Gadže, ne mogu još kvalitativno nadomjestiti Adriana Libera. Trener Damir Milinović je svjestan da tu nema prevelikog manevarskog prostora, jednostavno se treba naoružati strpljenjem te ustrajnim radom probati sve zajedno dignuti na višu razinu.


– Nama je ovo bila prilika da nastavimo pozitivan niz. Znali smo da će utakmica protiv Dugopolja biti teška i tvrda, da će puhati bura… Kada smo dobili crveni karton i ostali s igračem manje, znali smo da će biti još teže. Pokušavali smo i nakon toga, no nismo uspjeli. Možda su se stvari mogle odigrati na drugi način da je sudac Pajač pokazao na bijelu točku nakon što je lopta udarila u ruku igrača Dugopolja u živom zidu. Mnogi suci bi se odlučili na kazneni udarac, ali Pajač je odlučio drugačije.




Žao mi je što smo izgubili jer bi nam i bod bio poticaj uoči gostovanja kod Međimurja u petak. No, što je, tu je. Idemo dalje. Moramo skupiti glave i nastaviti vjerovati u ono što smo radili na pripremama. Ako smo mogli igrati onako dobro tijekom priprema protiv jačih protivnika, ne vidim razlog zašto ne bismo tako igrali i u prvenstvu – govorio je nakon utakmice Milinović, koji može biti zadovoljan s činjenicom da je momčad s igračem manje zadržala visoku razinu kompaktnosti i discipline, odnosno niti u jednom trenutku nije gubila glavu što se jesenas znalo događati.


– Inzistirao sam na tome. Izdržali smo, iako smo u završnici preuzeli dodatni rizik. Digao sam gore Švrljugu pa poslao stopera Mulca u napad da pokušamo s va banque pristupom nešto isprovocirati. Imali smo neke prilike, bilo je nekih padova Švrljuge i Fućka u kaznenom prostoru…


Pokazali smo želju, da možemo izdržati bez primljenog gola s igračem manje. Poraz nam nije drag, ali moramo ići dalje. Već kreću pripreme za utakmicu u Čakovcu gdje ćemo pokušati odigrati što bolje. Znam da možemo ispraviti ovaj loš rezultat i vratiti se u pozitivan niz – poručio je trener Krimejčana.