Komplimenti kolegi

MOURINHO: Ovaj trijumf Liverpoola ima samo jedno ime – Jurgen

P. N.

Jurgen Klopp između Mo Salaha i Virgila van Dijka/Foto REUTERS

Jurgen Klopp između Mo Salaha i Virgila van Dijka/Foto REUTERS

Nije tu došla do izražaja taktika ili trenerska filozofija već srce, duša i fantastična empatija trenera koji je povezao grupu igrača i podredio istom cilju - podcrtao je veliki Jose



LIVERPOOL Nakon čudesnog uspjeha Liverpoola stižu reakcije iz cijeloga svijeta. Oglasio se i Jose Mourinho i nakon ovog velikog uspjeha podcrtao jedno ime:


– Za mene ovaj uspjeh ima jedno ime – Jurgen! Ova pobjeda je odraz njegova karaktera, njegovog borbenog duha uslijed čega svaki igrač na terenu pruža sve što može. Nije plakao za igračima koji mu nedostaju, nije plakao jer odigrao 50 ili 60 utakmica u sezoni… Ovu utakmicu je presudio Jurgenov mentalitet… Nije tu došla do izražaja taktika ili trenerska filozofija već srce, duša i fantastična empatija trenera koji je povezao grupu igrača i podredio istom cilju – podcrtao je veliki Jose i priznao da on nije bio među onima koji su vjerovali u ovakav rasplet.


– Iskreno, nisam očekivao ovaj rezultat, ali ruku na srce ako postoji mjesto na kojem se takvo nešto moglo odigrati onda je to to Anfield. Zamislite, riskirali su da istekom fantastične sezone ostanu bez ičega, a sada su na korak od toga da postanu europski prvaci – napomenuo je Mourinho.