REAKCIJE IZ LONDONA

Mourinho nakon ždrijeba: “U ovoj fazi nema slabih klubova, to je nogometna zemlja s puno talenata”

Portal Novi list

Jose Mourinho/Foto Reuters

Jose Mourinho/Foto Reuters

"Igrao sam protiv njih s Real Madridom u Ligi prvaka. Hrvatski nogomet je hrvatski nogomet, ima puno talenata, to je nogometna zemlja. Dobar stadion, nije nam ni dalek put, tako da osjećam pozitivne stvari", rekao je portugalski stručnjak.



RIJEKA Trener Tottenhama Jose Mourinho izjavio je kako je zadovoljan ždrijebom, u kojem je londonska momčad izvukla Dinamo Zagreb.


Iako je Mourinho rekao da neće biti lako, ipak je izrazio zadovoljstvo što je izbjegao Arsenal, Manchester United, Ajax i Milan.


“Kada si u ovom natjecanju i dođeš do ove faze natjecanja, tu više nema slabih klubova. Ako želiš pobijediti, prije ili kasnije ćeš morati igrati protiv najboljih klubova. No, naš cilj je sada pobijediti Dinamo“, rekao je portugalski stručnjak te nadodao:




“Igrao sam protiv njih s Real Madridom u Ligi prvaka. Hrvatski nogomet je hrvatski nogomet, ima puno talenata, to je nogometna zemlja. Dobar stadion, nije nam ni dalek put, tako da osjećam pozitivne stvari. Najbitnije je da dođemo do četvrtfinala.”


O tome hoće li se u ovom natjecanju susresti s još nekim engleskim klubom, Mourinho je rekao da je sve moguće.


“Već smo vidjeli dva engleska kluba u finalu Lige prvaka i dva u finalu Europske lige, tako da to se svakako može ponovno dogoditi. Ako se dogodi, sjajno za nas jer to znači da mi možemo biti jedna od te dvije momčadi, kao i za engleski nogomet.”


“U ovome trenutku je 16 momčadi i svi žele istu stvar, tako da je prerano govoriti o takvim stvarima. Dinamo je pobijedio Krasnodar dvaput, a protiv ruskih klubova nije lako igrati. U grupnoj fazi su pobijedili ne samo Wolfsberger, nego i Feyenrood i CSKA. Svake sezone su u europskim natjecanjima i ne treba ih podcjenjivati”, zaključio je Mourinho.