Engleski nogomet

MOMCI SU SE VRATILI Jedan od utemeljitelja engleske lige ponovo je u elitnom razredu

Hina

foto: Reuters/Tony O'Brien

foto: Reuters/Tony O'Brien

Još ranije su nastup u Premier ligi sljedeće sezone izborili Norwich City i Sheffield United kao prvi i drugi sastav druge lige, dok su iz društva najboljih ispali Huddersfield Town, Fulham i Cardiff City.LONDON – Nogometaši Aston Ville izborili su povratak u prvu englesku ligu, oni su u finalu doigravanja za plasman u Premier ligu na Wembleyu svladali Derby County sa 2-1 (1-0).


Aston Villa je povela 2-0 golovima El Ghazija (44) i McGinna (59), a nadu Derbyju vratio je Waghorn (81) no rezultat se više nije mijenjao pa se sedmerostruki engleski prvak vratio u društvo najboljih nakon tri godine izbivanja.


Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić pobjedu Aston Ville ispratio je s klupe za pričuve.
Prošle sezone Aston Villa je izgubila finale doigravanja od Fulhama, no ovoga je puta bila uspješnija.


Sljedeće će sezone Aston Villa tako po 106. put igrati u najvišem razredu engleskog nogometa, više nastupa od europskog prvaka iz 1982. godine ima samo Everton koji je 116 puta igrao u prvoj ligi.


Još ranije su nastup u Premier ligi sljedeće sezone izborili Norwich City i Sheffield United kao prvi i drugi sastav druge lige, dok su iz društva najboljih ispali Huddersfield Town, Fulham i Cardiff City.