Rijeka vs. Dinamo

Modri će na Rujevici tražiti pozitivan zalet za ogled protiv Rapida, Oršić možda ipak zaigra

Davor Petrović

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Modri imaju dosta problema s ozljedama standardnih igrača, no Krznar vjeruje da će barem neke od njih imati na raspolaganju



ZAGREB Današnje gostovanje na Rujevici nosi prilično velik ulog za Dinamove ambicije u psihološkom smislu. Za početak, Modrima je potreban pozitivan rezultat uoči četvrtka i gostovanja u Beču. Naime, Rapid je u Maksimirskoj 128 označen kao suparnik protiv kojeg se moraju osvojiti svi bodovi, a eventualni poraz u derbiju sasvim sigurno ne bi imao povoljan učinak na momčad Damira Krznara.


K tome, takav ishod mogao bi donijeti pad na ljestvici HT Prve lige. Naravno, do kraja sezone je ostalo još puno kola i to ne bi bilo presudno, ali također bi moglo pokvariti atmosferu jer Hajduk i Osijek bi, u slučaju da pobijede na gostovanjima kod Šibenika, odnosno Slaven Belupa, u tom slučaju preskočili Dinamo.


– Naša momčad stvarno je dobro raspoložena. Dodatnu motivaciju, snagu, želju i volju su nam dali rezultati koje smo ostvarili u zadnje vrijeme. Zato smo tijekom reprezentativne stanke maksimalno treninge odradili. Veseli nas nastavak prvenstva i sraz dviju vodećih momčadi naše lige, momčadi koje fantastično guraju i zabijaju puno golova – kaže Krznar.




Trener Dinama ističe da su spomenuta dva tjedna pauze iskorištena za korekcije i popravke u igri. Štoviše, uvjeren je da će se to vidjeti već danas na terenu.


– Na raspolaganju nismo imali glavne igrače, ali postoje stvari na kojima smo mogli raditi i bez njih. Zadovoljni smo tim dijelom odrađenog posla. Mislim da sada neke stvari puno bolje funkcioniraju – tvrdi maksimirski šef struke.


Modri imaju dosta problema s ozljedama standardnih igrača udarne jedanaestorke, no Krznar vjeruje da će barem neke od njih imati na raspolaganju za derbi s Rijekom. Prema njegovim objašnjenjima, Mislav Oršić i Bartol Franjić vode utrku s vremenom, a liječnička služba iz Maksimirske 128 poduzima sve kako bi njih dvojica zaigrali danas na Rujevici.


– Međutim, mi imamo odrednicu da na teren šaljemo isključivo zdrave i spremne igrače. Mi na raspolaganju stvarno imamo dovoljno fantastičnih igrača. Bez obzira koji od njih dobije priliku, bit će spreman odgovoriti svakom izazovu. Nije floskula kada kažemo da u Dinamu imamo 25 igrača koji ravnopravno konkuriraju za udarnu postavu – tumači trener Dinama, koji ne želi otkrivati koga će poslati na teren u slučaju da se Oršić i Franjić ne oporave na vrijeme.


Na spomen suparnika Krznar će koristiti birane riječi, koristeći kao argument aktualnu situaciju na ljestvici HT Prve lige. Samim time je jasno da očekuje vrlo zahtjevno i teško nadmetanje na Rujevici.


– I za njih, i za nas to će biti dosta izazovna utakmica. Vjerujem da će ovaj derbi biti nogometni praznik jer radi se o dvjema vrlo raspoloženim momčadima. Na kraju krajeva svi se sjećamo naše utakmice u Zagrebu koja je bila puna preokreta, sjajnih akcija i odlične dinamike. Rijeka je efikasna momčad, ali i prima dosta golova. Na Rujevicu putujemo puni optimizma – zaključio je Krznar.