Važan susret

Mladi Vatreni spremni čekaju kvalifikacijsku utakmicu s Finskom: “Dobra atmosfera je ključ svakog uspjeha”

Hina

Bartol Franjić/Foto PIXSELL

Bartol Franjić/Foto PIXSELL

Dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo Finsku i širom si otvorimo vrata. Austrija sada mora pobijediti Norvešku i nadam se da će nam pobjedom olakšati posao - kaže Bartol Franjić



VARAŽDIN Hrvatska U-21 selekcija spremna čeka kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2023 s Finskom, u utorak u 18 sati u Varaždinu.


Nakon remija (0-0) s Austrijancima u petak, čime su izgubili maksimalni učinak u skupini, hrvatski nogometaši žele pobjedu nad Finskom. Polivalentni mladi reprezentativac Bartol Franjić u Varaždinu iščekuje novi kvalifikacijski ispit, domaći susret s Finskom.


“Analizirali smo Austriju; bila je to tvrda, ratnička utakmica i nažalost nismo postigli taj pogodak da si još više olakšamo put prema Europskom prvenstvu. Dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo Finsku i širom si otvorimo vrata. Austrija sada mora pobijediti Norvešku i nadam se da će nam pobjedom olakšati posao.




Pobijedili smo u Finskoj, propustio sam taj nastup, ali naravno da sam pratio utakmicu. Bili su loši vremenski uvjeti, no srećom smo zabili dva gola i pobijedili. Ta nam je gostujuća pobjeda puno značila i s velikom vjerom možemo ući u susret s Finskom kod kuće. Dobra atmosfera je ključ svakog uspjeha, odlična smo grupa igrača, ginemo jedni za drugoga, igramo kao ekipa. To je pokazatelj ovakvog rezultata”, kazao je Franjić.


Kvalifikacijsku utakmicu mladih Vatrenih protiv Finske najavio je vezni adut Ante Palaversa.


“Momčadski duh stoji iza takvih rezultata, svi se slažemo, svima je uz pojedinačni važan i momčadski nastup. Mislim da će sljedeće tri utakmice biti još bolje. Moramo gledati sebe, ići na pobjede, a igra nam ulogu i kako će odigrati Austrija protiv Norveške. “Gledali smo neke snimke Finske, oni znaju i vole igrati, a nemaju ništa izgubiti ni dobiti. Igrat će opušteno. Mi idemo odigrati ozbiljno i pobijediti”, zaključio je Palaversa.