Vedran Gerc

Mladi igrači su u Orijent 1919 donijeli veliku energiju i želju za dokazivanjem

Ivan Volarić

Orijentova momčad koja će početi drugoligašku avanturu nadolazećeg petka/D. ŠKOMRLJ

Orijentova momčad koja će početi drugoligašku avanturu nadolazećeg petka/D. ŠKOMRLJ

Bit će uspona i padova i zato si ne trebamo postavljati neke velike imperative. Trebamo ići iz utakmice u utakmicu te skupljati bodove i pokušati si osigurati što mirniju završnicu prvenstva - kaže iskusni napadač Orijenta 1919



RIJEKA Napadač Vedran Gerc s 33 godine najstariji je i najiskusniji igrač mlade momčadi Orijenta 1919 koji nadolazećeg petka kreće u svoju drugoligašku avanturu. Krimejčani gostovanjem kod Međimurja otvaraju novo klupsko poglavlje, »crveni« su se vratili među drugoligaše gdje žele i ostati iako su svi u i oko kluba svjesni da ih s obzirom na dominantnu igračku mladost i neiskustvo očekuje velika borba za svaki bod.


– Pripreme su bile odlične! Jako, jako kvalitetne što se tiče treninga i fizičke pripreme. I što se toga tiče jako sam zadovoljan – govori kapetan Krimejčana. – Zadovoljan sam i s brojnim mladim igračima, pokazali su veliku želju za dokazivanjem. Ti mladi igrači su sobom donijeli jako puno nove energije u klub i momčad, a to je ono što nam je trebalo. Napustli su nas Weitzer i Jergović i sigurno da će nam nedostajati. Nedostajali bi u slučaju odlaska i puno jačim momčadima od naše. Idemo s mladim snagama dalje. Optimist sam!


Velika stvar


Mnogi koji bolje poznaju situaciju u Drugoj HNL tvrde da Orijentu 1919 ipak nedostaje pokoji iskusniji i kvalitetom provjereni igrač kako bi se lakše amortizirale oscilacije koje su uobičajene kod mladih igrača?




– Oscilacija će sigurno biti. Ako se izuzme nas nekoliko starijih, prosjek godina je 20. Sigurno je da će biti uspona i padova i zato si ne trebamo postavljati neke velike imperative. Trebamo ići iz utakmice u utakmicu te skupljati bodove i pokušati si osigurati što mirniju završnicu prvenstva.


Druga HNL je razvojna liga, Orijent 1919 neće biti jedina izrazito mlada momčad u ligi?


– Tu su druge momčadi Hajduka, Osijeka i Dinama, dakle dečki do 20 godina. Ne znam kakva je situacija s ostalim klubovima, ali pretpostavljam da i drugi imaju dosta mladih igrača. Mislim da je Druga HNL idealna za mlade igrače, jer predstavlja odličnu pripremu za Prvu HNL.



Na Krimeji ne trenirate već tjednima jer se stadion »šminka« za drugoligaške oglede. Domaći susreti su bili dobro posjećeni u Trećoj HNL, vjerojatno će i u višem rangu tribine biti popunjene?


– Prije svega sve ovo što se događa na Krimeji je velika stvar za cijeli grad i naravno za Orijent. Svi s nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu na Krimeji. Baš se veselim da vidim kako će to izgledati. Projekti koji su napravljeni izgledaju fascinantno ako se uzme u obzir gdje je klub bio unazad nekoliko godina. Nadam se da ćemo što prije istrčati na našu Krimeju i da će bit pun stadion na prvenstvenoj premijeri protiv Dinama II.


Malo sreće


Iako ste ušli u one malo poznije igračke godine, još uvijek držite korak s mladim igračima?


– Iskreno, osjećam se dobro. Dok je tako pun sam volje i elana. Tu sam da pomognem koliko ide. Normalno treniram i nosim se sa svima. Ne dam se još!


Nećete vjerojatno ispred sebe staviti neke golgeterske ciljeve u nadolazećoj sezoni?


– Meni je najbitnije da kao momčad uđemo dobro u prvenstvu i da nas uza svu tu našu želju i volju poprati i malo sreće. To je najvažnije, a ako bude dobrih rezultata, bit će i golova – zaključio je Gerc.