Juniorska LP

Mladi Dinamo je već trijumfirao protiv Šahtara i ostao prvi na ljestvici

Portal Novilist.hr

Tin Hrvoj (Dinamo) i Artem Bondarenko (Šahtar)/Foto PIXSELL

Tin Hrvoj (Dinamo) i Artem Bondarenko (Šahtar)/Foto PIXSELL



ZAGREB U susretu 4. kola C skupine juniorske Lige prvaka mlada momčad Dinama je na stadionu Hitrec-Kacian pobijedila Šahtar sa 1-0 zadržavši prvo mjesto na ljestvici.


Pogodak odluke zabio je Tomislav Krizmanić u 61. minuti. Pobjeda mlade momčadi ‘modrih’ mogla je biti i uvjerljivija, no Anatolij Trubin se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.


Momčad Igora Jovičevića je uputila 22 udarca prema ukrajinskim vratima, pri čemu 11 u okvir gola, dok su igrača Šahtara uputili svega tri udarca od kojih samo jedan u okvir gola. Jedinu priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi kada je Faris Krkalić sjajnom obranom zaustavio udarac Artrema Bondarenka.




U drugom susretu iz skupine C Atalanta je identičnim rezultatom pobijedila Manchester City, a pogodak je zabio Roberto Piccoli iz jedanaesterca u 36. minuti.


Dinamo je već u 4. minuti imao sjajnu priliku, Niko Janković je pucao, ali je Trubin obranio. U 18. minuti je zaprijetio i Bernard Karrica, ali je pucao preko gola. U završnici prvog dijela vratara ukrajinskog sastava je pokušao iznenaditi Leon Šipoš, ali neuspješno.


Dinamo je nastavio dominirati i u nastavku susreta i svoju premoć okrunio je vodstvom u 61. minuti.


Krizmanić je pucao sa 20 metara po zemlji pogodivši kut ukrajinskog gola. Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko sjajnih prilika, no Trubin je držao goste na životu. U posljednjim trenucima susreta Šahtar je mogao šokirati Dinamo, no Krkalić je sjajnom paradom sačuvao bodove u Zagrebu.


U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Bergamu kod Atalante i po svemu sudeći bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o pobjedniku skupine, dok se u drugom susretu sastaju Manchester City i Šahtar.


Juniori Dinama ove sezone igraju u »Champions League Path« dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.


Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.


Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.


Dinamo – Šahtar 1-0 (Krizmanić 61)


Atalanta – Manchester City 1-0 (Piccoli36-11m)


LJESTVICA:


1. Dinamo 4 2 2 0 5-3 8


2. Atalanta 4 2 1 1 6-4 7


3. Manchester City 4 1 1 2 6-7 4


4. Šahtar 4 0 2 2 4-7 2


Sljedeće kolo (26. studenog): Atalanta – Dinamo, Man. City – Šahtar.