Presica na Poljudu

Mislav Karoglan najavio susret na Rujevici: “Baš u Rijeci može biti klik da stvari odu na našu stranu”

Portal Novilist.hr

Mislav Karoglan/Foto PIXSELL

Mislav Karoglan/Foto PIXSELL

Livaja je out. Mi smo pravog Livaju 75 minuta jednu utakmicu protiv Rijeke. On je ekstremna klasa. Poslije toga se krpao - rekao je trener Hajduka



SPLIT Mislav Karoglan izašao je ispred novinara uoči gostovanja na Rujevici i objasnio zašto je ponudio ostavku nakon dva poraza od Dinama.


– Smatrao sam da je ostavka moralan čin. Uvijek je pozitivan šok. Predsjednik je smatrao drugačije, da svi trebamo snositi dio odgovornosti, uključujući i igrače. Za vraćanje samopouzdanja treba pozitivan rezultat. Ova momčad je imala dug pozitivan niz – rekao je  Karoglan, a zatim dodao:


– Livaja je out. Mi smo pravog Livaju 75 minuta jednu utakmicu protiv Rijeke. On je ekstremna klasa. Poslije toga se krpao. Meni je to strašno žao. Imali smo planove s njim i Nikolom u napadu. Ali, to je iza nas. Obje ozljede Livaje su bile mehaničke.




 Kakva je situacija u momčadi?


– Melnjak, Žaper, Lovre Kalinić, Dajaku out. Uremović? Trenira, pokušava… Vidio sam da momci žele i da su sposobni uz malu dozu sreće donijeti pozitivan rezultat. Imamo veliki broj igrača pod ugovorom koji mogu preuzeti odgovornost.


Može li Perišić krenuti od početka?


– Sve radimo s njim u dogovoru. To je poseban igrač. Idemo onako kako to doktori predlažu. Tu je i interes cijele Hrvatske.


Može li Rijeka izvući dodatan motiv u igračima?


– Siguran sam da igrači imaju to u sebi. Treba doza inata, prkosa… Sigurno da poraz na tebe ostavi efekt. Imali smo par utakmica ove sezone gdje su klikovi otišli na drugu stranu. Lokomotiva penal, derbi s Dinamom, imali smo tri-četiri šanse. Igrati za Hajduk je poseban pritisak, a kada dođe poraz to se onda vidi. Baš u Rijeci može biti klik da stvari odu na našu stranu.


Je li Nikola Kalinić spreman odigrati tri utakmice u sedam dana?


– U početku smo ga dozirali. Bio je plan da igra zajedno s Livajom. Moramo ga koristiti, Livaja je ozlijeđen. Čuić je dobio crveni karton, imamo još Trajkovskog kao drugu špicu.


Ima li Hajduk gard za nametnuti se na Rujevici?


– Siguran sam da će momci ostaviti sve na terenu. Trebaš staviti utakmicu u svoj kontekst. Vjerujem da će Rijeka u prvih 20 minuta biti jako agresivna. Mladi su, a imaju nekolicinu iskusnih, prekaljenih igrača. Postoji razlog zašto su tu gdje jesu. Ne bih previše o njima, fokus je na nama. Uz dužan respekt kvaliteti Rijeke puno je bitnije kako da se mi vratimo na potreban nivo.


Spremate li kakvu taktičku promjenu?


– Vidjet ćemo. Spremamo da budemo pravi, da ostavimo sve na terenu, da se možemo pogledati u lice iza utakmice.


 Nakon derbija je izašao video Rokasa Pukštasa kako trenira sam na pomoćnom terenu. Je li vas to iznenadilo?


– Znamo svi da je radoholičar, veliki radnik. Ima budućnost, ali ima puno stvari na kojima treba raditi. On je toga svjestan, to je pravi put.


Kakva je situacija s Kalikom?


– On je bolje, trenira dobro. U konkurenciji je za minute. Do kraja sezone imat će status kakav zaslužuje.


Tko od vratara ide na put?


– Idu Lučić i Bezeljak – zaključio je Karoglan.