Izbori u HNS-u

Mišković: Ponosni smo i sretni što možemo podržati Marijana Kustića – čovjeka iz našega kraja

Denis Frančišković

KANDIDATURA S RIJEČKIM POTPISOM - Damir Mišković, Marijan Kustić i Darko Raić Sudar / Foto M. LEVAK

KANDIDATURA S RIJEČKIM POTPISOM - Damir Mišković, Marijan Kustić i Darko Raić Sudar / Foto M. LEVAK

Kustić će dobiti stvarno našu kompletnu podršku te se nadam pobijediti na izborima. HNK Rijeka je značajan faktor na našoj nogometnoj mapi, a sada imamo i izglednog kandidata - kaže Mišković



RIJEKA – Nogometni savez Primorsko-goranske županije dao je na sastanku Izvršnog odbora na Rujevici punu i svesrdnu podršku Marijanu Kustiću kao budućem novom predsjedniku Hrvatskoga nogometnog saveza. Kustića je tako podržao i Damir Mišković, prvi čovjek HNK Rijeka i NS PGŽ-a te dopredsjednik HNS-a, ali i Darko Raić Sudar, čelni čovjek NS Istarske županije. Novi vjetrovi su zapuhali, dojam je vedriji i pozitivniji i Kustić će s obzirom na podršku biti vjerojatno najveći favorit na Izbornoj skupštini HNS-a koja je zakazana 29. srpnja u Zagrebu i koja bi trebala označiti kraj jedne ere, točnije gotovo desetljeća vladavine Davora Šukera na mjestu prvog čovjeka hrvatske Kuće nogometa.
Dan ranije Nogometni savez Ličko-senjske županije je na sjednici Skupštine u Gospiću aklamacijom podržao Kustićevu kandidaturu kao svog županjskog predsjednika, a uz to Skupštini su nazočili kao gosti i predsjednici 17 županijskih saveza. Ujedno bila je to i prva službena nominacija za čelnika Hrvatskog nogometnog saveza.


Riječanin


– Prije svega zahvalio bih se Primorsko-goranskom i Istarskom savezu na jednoj ovakvoj važnoj podršci. Jako mi je drago što su stali uz mene i vjerujem da će ovo biti jedna moja još veća obveza te ću naravno napraviti sve da radimo u interesu hrvatskog nogometa. Sa svojim suradnicima ići ćemo prije svega u tom smjeru – rekao je Kustić dodajući: – Svaki dan pristižu podrške kandidaturi i vjerujem da ću na koncu dobiti podršku svih županijskih saveza. Sve je krenulo iz matičnog Gospića, podrška je velika i stvarno jako obvezuje. Očekujem da se svi skupa još više angažiramo oko našeg nogometa i sve skupa dignemo na jednu još višu razinu.
Zadovoljstvo ne krije niti Damir Mišković. Kustić je ipak rođeni Riječanin, rođen 1975. u gradu na Rječini, a funkciju izvršnog direktora HNS-a obnaša od travnja 2019. godine. Nogometno je ipak više bio vezan za Pag odnosno Novalju za koju je igrao u Drugoj i Trećoj ligi, a kasnije bio njen direktor.


Travnjaci


Ono po čemu je posebno upamćen je što je u njegovom mandatu direktora natjecanja HNS-a obavljena hvalevrijedna rekonstrukcija pet prvoligaških travnjaka što je bitno podiglo kvalitetu natjecanja.
– Imali smo Izvršni odbor sa svim drugim točkama iz naše županije i usput smo ponosni i sretni što smo mogli dati podršku Marijanu. Čovjek je iz ovog dijela Hrvatske i dobit će stvarno naš kompletan suport te nadam se pobijediti na izborima. HNK Rijeka je značajan faktor na našoj nogometnoj mapi, a sada imamo i izglednog kandidata – znakovito je ustvrdio Mišković.
Riječanima, odnosno Goranima i Primorcima očekivano su se priklonili i Istrani.
– Ja sam došao kao gost, a dan ranije imali smo svoj Izvršni odbor i jednoglasno smo donijeli odluku da podržimo Kustića. To je i normalno, dobili smo jedinstvenu priliku da podržimo čovjeka iz našeg kraja. Naša tri saveza već godinama surađuju i s Kustićem kao budućim predsjednikom ta bi suradnja bila siguran sam još puno bolja. Bili smo svi skupa u Gospiću i dolazak svih tih ljudi u Liku govori da vjerojatno nisu zadovoljni ovim što je bilo dosad. Marijan već ima iskustvo iz HNS-a i svi vjerujemo da je dobar izbor za budućnost hrvatskog nogometa – rekao je Darko Raić Sudar.