Napadač Orijenta 1919

MIRO ILIČIĆ: Igramo jake utakmice da vidimo kako je nositi se s prvoligašima

Ivan Volarić

Miro Iličić/Foto Arhiva NL

Miro Iličić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 odigrali su i treću pripremnu utakmicu tri tjedna uoči nastavka drugoligaške sezone. Krimejčani su u prvom susretu svladali Nehaj 1:0, potom su poraženi od kombinirane momčadi Dinama 2:0, a prošle subote identičnim rezultatom i od drugoplasirane momčadi slovenskog prvenstva Aluminija iz Kidričeva. Porazima unatoč u redovima »crvenih« nema razloga za zabrinutost, a kamoli nezadovoljstvo. Utakmice protiv jakih suparnika ciljano su organizirane kako bi igrači kroz pripreme dobili što jači podražaj uoči nastavka sezone.


– Nije bilo loše, zapravo bolje smo izgledali protiv Aluminija nego protiv Dinama – govori Miro Iličić, napadač Orijenta 1919 i strijelac jedinog pogotka u zimskim pripremama. – Uostalom, uvijek je dobro vidjeti gdje si u odnosu na prvoligaške momčadi, da sam osjetiš kako je nositi se s prvoligaškom konkurencijom i uvidiš što trebaš raditi da bi ih dostigao. Osim toga, te utakmice su dobra prilika da neki mladi igrač skrene pozornost na sebe.


Netko može reći i da su pripremne utakmice Krimejčana ove zime koncipirane na način da pripreme momčad za ono što je čeka ukoliko doista »crveni« završe u prvoligaškim kvalifikacijama ili primjerice izbore direktan plasman u Prvu HNL.




– Ima još cijela polusezona za razmišljati o kvalifikacijama. Ukoliko naravno uopće dođe do toga. Naravno da je sportski nadati se najboljem, ali treba ići korak po korak. Na proljeće je pred nama dosta gostovanja po Dalmaciji gdje će, barem po meni, biti teže doći do bodova. Mislim da nas čeka teži raspored nego što smo ga imali jesenas jer idemo u goste nizu tkz. domaćinskih momčadi i neće biti lako doći do bod(ov)a na tim terenima.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU