Dvojbena odluka

Messijevu sedmu Zlatnu loptu mnogi osporavaju: “Ne razumijem, pa Leo pet mjeseci nije igrao…”

Portal Novi list

Leo Messi sa suprugom Antonellom Roccuzzo i sinovima/Foto REUTERS

Leo Messi sa suprugom Antonellom Roccuzzo i sinovima/Foto REUTERS

Nemam ništa protiv njega, on je jedan od najboljih igrača u povijesti , ali ove godine nije i on ne zaslužuje nagradu - ustvrdio je Jean Pierre Papin, dobitnik Zlatne lopte 1991. godine



PARIZ Leo Messi sedmi put u karijeri osvajač je popularne Zlatne lopte, nagrade koju France Football dodjeljuje najboljem nogometašu istekom svake kalendarske godine. Ovogodišnji izbor podijelio je nogometnu javnost kao rijetko kada.


– Uvijek je bio jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji. Želim mu sve najbolje – rekao je Sergio Ramos, Messijev suigrač iz PSG-a, i dugogodišnji rival sa španjolskih travnjaka.


Jean-Pierrea Papina, bivšeg legendarni francuski napadača, osvajača Zlatne lopte 1991. godine je potpuno drugačijeg razmišljanja.




– Nije igrao pet mjeseci. Ne razumijem zašto? Što je to Messi napravio u PSG-u? Zabio je jedan gol u ligi, tri u Ligi prvaka. Nemam ništa protiv njega, on je jedan od najboljih igrača u povijesti , ali ove godine nije i on ne zaslužuje nagradu. Odabir Messija za najboljeg igrača u ovom trenutku obezvrijeđuje nagradu Zlatnu loptu – rekao je Papin.


Slično razmišlja i bivši vratar Real Madrida Iker Casillas.


– Messi je za mene jedan od pet najvećih nogometaša u povijesti, ali morate početi nagrađivati one koji su bili najbolji tijekom godine – rekao je Casillas.