France Football

Messi pobijedio Van Dijka za ‘Zlatnu loptu’ sa samo sedam bodova više

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersPARIZ Argentinac Lionel Messi postao je dobitnik “Zlatne lopte” koju francuski magazin France Football dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta, sa samo sedam bodova više od drugoplasiranog Nizozemca Virgila van Dijka što je ovaj izbor učinilo najzanimljivijim u posljednja četiri desetljeća.


Messi je do rekordne šeste “Zlatne lopte” stigao sa 686 bodova novinara diljem svijeta, dok je Van Dijk sakupio 679 bodova. Portugalac Cristiano Ronaldo na treće mjestu je sakupio 476 bodova.


Osvojivši šesti “Ballon d’Or”, Messi je postao rekorder prestigavši tako Portugalca Cristiana Ronalda koji je pet puta bio najbolji, dok su Francuz Michael Platini, te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji.
Messiju je ovo druga nagrada ove godine nakon što je proglašen najboljim i u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok je Nizozemac Virgil van Dijk u kolovozu proglašen najboljim u izboru UEFA-a.


Argentinski majstor je nagradu primio na svečanosti u pariškom “Theatre du Chatelet” iz ruku kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji je prošle godine bio slavodobitnik.