Hrvatska vs. Slovenija

Matjaž Kek upozorava uoči gostovanja na Poljudu: “Ne vjerujem da će nas Hrvati podcijeniti, bit će motivirani, pogotovo zbog poraza u Stožicama”

Portal Novi list

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Odlučnost i hrabrost najvažniji, ako bude drugačije, moguće je da nas Hrvati "pregaze" - rekao je bivši trener Rijeke



LJUBLJANA Slovenska nogometna reprezentacija svladala je Maltu uoči gostovanja na Poljudu u nastavku kvalifikacija za SP 2022. u Kataru. Bivši trener Rijeke i aktualni slovenski izbornik Matjaž Kek nije bio previše zadovoljan izdanjem svojem selekcije.


– Dogodilo se ono najvažnije – pobijedili smo. Bili smo dosta nervozni i do pobjede smo došli teško. Ali piše se pobjeda, a ostalo se zaboravlja, najvažniji su bodovi – rekao je Kek na konferenciji za medije nakon dvoboja s Maltom. – Radili smo pogreške, nismo pokazali dovoljno odlučnosti i agresivnosti. Vidi se da neki igrači fizički nisu na dovoljno visokoj razini, čeka nas težak put dalje.


Slovenija u utorak gostuje na Poljudu.




– To može biti i najteža i najlakša utakmica, ovisi kako se gleda. Ako si prestrašen onda će biti najteža, a ako si optimističan i samouvjeren onda može biti najlakša. Znamo kamo idemo i jasno je da je Hrvatska favorit, ali uvjeren sam da ćemo u Splitu igrati bolje nego protiv Malte i nadam se pozitivnom rezultatu. Što se Poljuda tiče, to je inspiracija i izazov. Ne vjerujem da će nas Hrvati podcijeniti, bit će motivirani, pogotovo zbog poraza u Stožicama u našem prvom dvoboju. Vidjet ćemo, mislim da su odlučnost i hrabrost najvažniji, ako bude drugačije, moguće je da nas Hrvati “pregaze” – rekao je Kek.