Uoči derbija na Maksimiru

Matjaž Kek progovorio o Rožmanovoj ostavci i novoj Rijeci: “Promjena je bila logična, a u nedjelju će biti spektakl”

Portal Novilist.hr

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Kad se uđe u crnu seriju, a brzo se ne nađe uzrok, onda je promjena trenera logična. Simon je u Rijeci napravio dobar posao, ali je kadar koji je imao u posljednje vrijeme bilo pretanak za ambicije kluba - smatra bivši trener RijekeRIJEKA Hrvatski nogometaši za dvadesetak dana otvaraju ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a prvi je protivnik Slovenija u Ljubljani. Reprezentaciju naših susjeda vodi bivši trener Rijeke Matjaž Kek, s kojim su “bijeli” ostvarili najbolje rezultate u povijesti kluba, a upravo se aktualni izbornik Slovenije za Sportske novosti, osim reprezentacije, osvrnuo i na događanja u Rijeci te HNL-u.


Odlazak Rožmana Kek nije doživio kao nešto nelogično.


– Rožmanu se dogodilo ono što se događalo svim trenerima, a događat će se i ubuduće. Kad se uđe u crnu seriju, a brzo se ne nađe uzrok, onda je promjena trenera logična. Simon je u Rijeci napravio dobar posao, nakon Igora Bišćana nastavio je niz osvajanja trofeja u Kupu, Rijeka je igrala u skupini Europske lige, ostavila je dobar dojam. Nažalost, kadar koji je imao u posljednje vrijeme bilo je pretanak za ambicije kluba. Međutim, čestitao bih Goranu Tomiću i njegovim suradnicima, startali su na – veliki način! Pobijediti Osijek na njegovom travnjaku u četvrtfinalu Kupa je zaista sjajan rezultat – kaže Matjaž Kek, dodajući kako su prevagu u Gradskom vrtu donijeli ipak – igrači..
– Kad dolaziš kao novi trener, moraš nešto promijeniti. Jer ako se postaviš na način koji nije davao rezultata, onda priča nema smisla. Tomić je imao svoju viziju, onu koju je nosio očito iz Lokomotive, a sigurno je dobio i dobru informaciju od suradnika koji su ostali u Rijeci. Neću kazati da je u Gradskom vrtu hazardirao, odlučio je kako je mislio da je najbolje, to mu je donijelo uspjeh. No, kad se radi o tako kratkom razdoblju, onda je sve ipak na – igračima! U njihovom glavama. Odlično su reagirali, samo da tako sad nastave.


A najavio je Kek i nedjeljnu utakmicu Rijeke i Dinama na Maksimiru…


– Radi se o derbiju, a u derbijima je sve moguće. Dinamo ne može puno kiksati, jer mu Osijek puše za vratom. Rijeka je u prvom proljetnom kolu pokazala da može pronaći recept za Dinamo, zasluženo je pobijedila u Maksimiru. Nadalje, Dinamo nakon Rijeke čeka Tottenham u Londonu. Rekao bih da će nedjeljni derbi biti od onih s puno upitnika, a s malo odgovora. Konačni odgovor će sigurno ipak dati teren. Bit će to pravi derbi, spektakl.