Pobjednička filozofija

Matjaž Kek doveo Sloveniju na prag plasmana na EURO: “Pogled na ljestvicu je zaista lijep, ali za mene je važna samo iduća utakmica”

Portal Novi list

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Nadam se da će studeni biti sretan za nas. Sada smo u položaju kojeg smo htjeli i koji smo izborili - rekao je bivši trener Rijeke



RIJEKA Treća uzastopna kvalifikacijska pobjeda odvela je Slovence nadomak plasmana na EURO. Bivši veznjak Rijeke, Adam Gnezda Čerin, u petoj minuti zabio je jedini pogodak za slavlje Slovenaca u Belfastu. Selekcija izbornika Matjaža Keka nalazi se na čelu skupine H s 19 bodova kolima ima drugoplasirana Danska, dok trećeplasirani Kazakhstan ima četiri boda manje.


– Čestitke dečkima na 19 osvojenih bodova. Zasluženo su pobijedili i pogled na ljestvicu je zaista lijep. Želim se natjecati i pobjeđivati. Znali smo kako moramo igrati u Belfastu. Ne zanima me dojam, volim igrati pragmatično – rekao je najtrofejniji trener u povijesti Rijeke, koji je kao i uvijek i u pobjedu pronašao neke stvari koje moraju biti bolje.


-Ne smijemo dopustiti da nas udaraju po nogama. Moramo biti još drskiji i igrati više uličarski. U napadu nismo bili najbolji. Mogli smo utakmicu i ranije odlučiti drugim golom, ali znamo da nikome nije lako u Belfastu. Sredinu smo odlično kontrolirali, a posebno Charlesa koji im je glavni igrač. Izazvali smo ga i dobio je crveni karton. Nadam se da će dečki nakon ove pobjede reći da ima prostora za napredak, ali vidjeli smo dobru Sloveniju.




Sloveniji treba još samo bod protiv Kazahstana.


– Važna je samo iduća utakmica, a to je susret s Danskom. Nikako ne želim da idemo tamo s mislima da je to priprema za Kazahstan. To je susret s velikom reprezentacijom i veliki izazov za nas. Ova je skupina čudna i zahtjevna. Imamo reprezentativne prozore usred klupske sezone i nije jednostavno, a tako će biti i u studenom. Nadam se da će studeni biti sretan za nas. Sada smo u položaju kojeg smo htjeli i koji smo izborili – poručio je slovenski izbornik.


 


Skupina H

Finska - Kazahstan 1-2 (Taylor 28//Zainutdinov 77pen, 90)
Sjeverna Irska - Slovenija 0-1 (Gnezda Čerin 5)
San Marino - Danska 1-2 (Golinucci 61//Hojlund 42, Poulsen 70)

1. Slovenija 8 6 1 1 17:6 19
2. Danska 8 6 1 1 17:7 19
3. Kazahstan 8 5 0 3 12:9 15
4. Finska 8 4 0 4 12:9 12
5. Sjeverna Irska 8 2 0 6 7:9 6
6. San Marino 8 0 0 8 1:26 0