Krilni napadač Orijenta

Mateo Monjac nakon pobjede nad Cibalijom: “Dodatno smo radili na zajedništvu”

Ivan Volarić

GLAD ZA GOLOVIMA – Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

GLAD ZA GOLOVIMA – Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Vinkovčani nam nisu ugrozili gol, a mi smo bili jako opasni – rekao je krilni napadač Krimejčana, asistent za vodeći gol Gerca



RIJEKA Na Krimeji se nakon pobjede nad Cibalijom – lakše diše. Ne zbog toga što bi eventualni novi rezultatski posrtaj (Orijent 1919 nije dobio tri utakmice zaredom) doveo do nekih revolucioniranih promjena ili pod sumnju sve ono što rade u Orijentu 1919, već iz jednostavnog razloga što jedino pobjede mogu biti jamstvo dobrog i pozitivnog ozračja u klubu.


Orijentove muke po realizaciji na kraju je razriješio Vedran Gerc, iskusni napadač koji poput Zlatana Ibrahimovića u dresu Milana sve manje trči, a sve bolje i racionalnije igra. Zabio je protiv Vinkovčana svoj sedmi prvenstveni gol ove sezone, posebno važan s obzirom na tajming i osjetljivu fazu utakmice u kojoj je postignut. Svoj veliki doprinos pobjedi dao je i Mateo Monjac, brzonogi, snažni krilni napadač. Asistirao je Gercu, ali i izborio isključenje vratara Vinkovčana nakon čega je bilo potpuno jasno u kojem smjeru će utakmica otići.


– Nakon poraza od Solina smo skupili glave, dosta smo pričali između sebe i jako dobro trenirali kroz tjedan – govori Monjac. – Kao da nam je tom susretu nedostajalo malo energije. Zbog toga smo dodatno radili na zajedništvu i zbog toga smo protiv Cibalije izgledali tako kompaktno, kao prava momčad. Vinkovčani nam nisu ugrozili gol, a mi smo bili jako opasni.




Krimejčani su protiv Solina promašili četiri, pet prilika prije nego što su primili gol koji ih je odveo prema porazu. Protiv Cibalije su iskoristili drugu veliku priliku na utakmici. Jasan pokazatelj da se realizacija – popravlja.


– Svaka momčad upadne u razdoblje kada je neće gol… Ovaj tjedan smo dosta radili na realizaciji, trener se potrudio oko toga i sada nam se to vraća. Moramo tako nastaviti, vjerujem da ćemo na tom planu nastaviti kao protiv Cibalije – dodao je Monjac, koji sigurno nije zadovoljan sa svega tri pogotka na kontu.


– Naravno da nisam! Asistiram, pomažem momčadi, ali nedostaje pogodaka. Najvažnije je da ulazim u šanse, vjerujem da i mene mora krenuti.


Krimejčane do kraja jeseni čekaju gostovanja kod Croatije u Zmijavcima te kod Dubrave i domaći ogled protiv Dragovoljca.


– U svakoj utakmici idemo po tri boda. Zaslužujemo biti pri vrhu ljestvice jer imamo kvalitetu za to. Međutim, moramo biti pravi u svakoj utakmici. Situacija na ljestvici je takva da te dvije vezane pobjede dižu gore, a dva poraza spuštaju u borbu za ostanak. Najvažnije je ne gubiti utakmice, odnosno sakupljati bodove i vjerujem da ćemo se onda naći u gornjem dijelu ljestvice – rekao je Monjac.