Prva NL

Strijelac izjednačujućeg pogotka u remiju nogometaša Orijenta u Sesvetama: “Imam osjećaj da možemo više”  

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Limitirali smo naše suparnike na neke udarce i ubačaje. Iz tog aspekta napredujemo, ali ima stvari na kojima moramo još puno raditi - kaže Monjac



RIJEKA  Nogometaši Orijenta vratili su se neporaženi iz Sesveta što se može shvatiti kao pozitivan iskorak ako se uzme u obzir činjenica da su se Krimejčani ove sezone nerijetko s gostovanja vraćali pune mreže. S druge strane ovaj susret u taboru Crvenih trebao je poslužiti kao iskupljenje za neplanirani domaći posrtaj protiv Cibalije pa se iz tog konteksta bod ne čini kao neko osobito dostignuće.


– Nakon ravnopravnog početka utakmica presjekao nas je njihov rani pogodak. Trebalo je nekoliko minuta da se oporavimo i vratimo u utakmicu. Nakon toga smo zasluženo izjednačili, no slabo smo ušli u nastavak, a onda smo se opet, kako se bližio kraj utakmice, počeli dizati na planu igre. Na kraju je čak utakmica mogla otići na našu stranu. Međutim, ne smijemo biti nezadovoljni, bod na strani je uvijek dobar – ocjenjuje Mateo Monjac, krilni napadač Orijenta i strijelac izjednačujućeg pogotka.


Izostanci


Krimejčani su u Sesvetama nastupili bez nekoliko prvotimaca, a posebno su izostanci pogodili zadnju liniju u kojoj su glavne uloge, s izuzetkom Švrljuge, zauzeli »klinci« od 20 godina poput Milanovića, Bodetića i Agića. Na trenutke je to izgledalo dosta dobro.




– Limitirali smo naše suparnike na neke udarce i ubačaje. Iz tog aspekta napredujemo, ali ima stvari na kojima moramo još puno raditi. Mi se dobro branimo, ali onda imamo problem kada trebamo izaći van. U pasu moramo biti mirniji – nastavlja Monjac.


Mnogi oko Orijenta imaju osjećaj da ova momčad može i mora više, ali nikako da to pokaže na travnjaku.


Mladost


– I ja imam osjećaj da možemo više! Možda je u ovom trenutku mali hendikep mladost u zadnjoj liniji. Ipak otud kreće sigurnost u igri svake momčadi. Da me ne bi netko krivo shvatio, ne igra obranu samo zadnja linija. Cijela ekipa se brani i napada, no činjenica je da sigurnost polazi od igre u fazi obrane. Onda i mi naprijed imamo više prostora da pokažemo našu individualnu kvalitetu. Ako stojim na naših 30 metara, onda teško kvaliteta pojedinca u napadu može doći do izražaja. Imamo u tom ofenzivnom dijelu četiri, pet ozbiljnih igrača, ali cijela ekipa igra nogomet. Ekipa je ta koja izbacuje pojedinca.


Orijent se začahurio u sredini ljestvice, kada bi se smanjile oscilacije, moglo bi se razmišljati o usponu prema gornjim sferama prvoligaškog nogometa gdje bi ova momčad, s obzirom na širinu i kvalitetu kadra, i trebala biti. Iduće nedjelje na Krimeju dolazi Dugopolje.


– Imaju jako iskusnu ekipu i nekoliko dobrih pojedinaca koji su igrali Prvu ligu. Bit će teško… – rekao je Monjac.



Standings provided by Sofascore