Dobar prijelazni rok

Marko Livaja pokazao je da je igračka klasa, ali Tramezzani je dobio pojačanja i u Fossatiju, te Kačanikliću

P. N.

Lovre Kalinić/Foto Arhiva NL

Lovre Kalinić/Foto Arhiva NL

Vrlo brzo će se vidjeti znači li nova pobjeda nad Rijekom početak boljih dana za Hajduk, a posebice za njegove navijače koji se već sada nadaju osvajanje titule prvaka iduće sezone!



SPLIT Marko Livaja klasa je za sebe! Potvrdio je to i dokazao u dvoboju na Rujevici i novoj pobjedi Hajduka nad Rijekom u razmaku od samo petnaest dana. Ostvarili su Splićani na Rujevici dvije minimalne, “talijanske pobjede”, upravo onakve kako je to priželjkivao Paolo Tramezzani. Prema očekivanjima nakon ove dvije pobjede navijači Hajduka su pali u veliku euforiju, mnogi su uvjereni da će se njihovi ljubimci iduće godine boriti za naslov prvaka


– Dogodine titula!


To je samo jedna od reakcija navijača nakon oduševljenja koje je obuzelo sve oko kluba poslije dvije pobjede nad Rijekom. Splićani su od prve minute derbija pokazali da su došli po nova tri boda. Međutim, na kraju su mogli ostati bez punoga plijena. Vratar Lovre Kalinić prometnuo se u junaka derbija nakon što je obranio kazneni udarac Franku Andrijaševiću. Dakle, pored Livaje i vratar Kalinić je potvrdi svoje kvalitete, a što je vrlo bitno za Tramezzanija i  Fossati i Kačaniklić su pokazali da bi momčad mogla imati koristi od njih.  Treba naravno još biti oprezan jer svi se u prvoj utakmici žele prezentirati u što boljem svjetlu.




Što se same igre tiče nije bilo sve idealno, bilo je i dosta praznog hoda. Pao je Hajduk u finišu, Tramezzani je povukao momčad koja je grčevito čuvala minimalno vodstvo, a onda ga sačuvala nakon Kalinićeve obrane penala. Tome je prethodila greška Jakoliša. Riječani su imali korner, u kazneni prostor došao je i vratar Nevistić. Lopta se odbila do Jakoliša, koji je loptu dovukao do centra i onda se odlučio na udarac prema nebranjenom domaćem golu. Pucao je i promašio, iako je Jakoliš mogao  sačuvati loptu, krenuti dalje prema riječkim vratima i izboriti prekršaj, te ukrasti još malo vremena. Ovako je Rijeka dobila priliku za još jedan napad iz kojega se izrodio kazneni udarac.


Vrlo brzo će se vidjeti znači li nova pobjeda nad Rijekom početak boljih dana za Hajduk, a posebice za njegove navijače koji se već sada nadaju osvajanje titule prvaka iduće sezone!