Analiza suđenja

Mario Strahonja analizirao suđenje na Poljudu, Ivković usporedio Livaju i Ercega

Portal Novi list

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Zahtjevna utakmica u kojoj je sudac Ante Čulina odlično obavio svoj posao - rekao je Strahonja



RIJEKA Sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje u proteklom kolu SuperSport HNL-a i posebno se osvrnuo na ono što je pružio Ante Čulina na utakmici Hajduka i Istre.


– Nimalo lagana utakmica za suđenje! Odlično je otvorio drugo poluvrijeme s ispravnim isključenjem Borevkovića, također ispravno je donio odluku i po pitanju kaznenog udarca kojega nije dosudio za Hajduk s obzirom na to da nije bilo kontakta na Krovinoviću. Prekršaja nije bilo. Sigurno je donio odluku, a po reakciji Krovinovića vidite da je prihvaća. Krovinović je spremno išao na insceniranje kaznenog udarca, u tom kontekstu velike pohvale sucu, on je pokazao da može odraditi 97. minutu s vrlo dobrom odlukom. Njegova odluka po pitanju drugog, isključujućeg kartona za Marešića, potpuno opravdana. Zahtjevna utakmica u kojoj je sudac Ante Čulina odlično obavio svoj posao – rekao je Strahonja i dometnuo kako karton Grgiću nije bio opravdan budući da je igrač Hajduka prvi stigao do lopte.


–  Nakon što su domaći igrači vidjeli da je u pitanju pogreška, započelo je nesportsko ponašanje, međutim sudac je ostao dosljedan i potpuno opravdano dodijelio žuti karton Livaji i Ferru. Pokazao je autoritet u toj situaciji. Postoje suci koji na jedan elegantan način i smire situaciju, Ante je pokazao svoj gard, nije dozvolio na sebe. Možda je mogao to riješiti i bez kartona, ali imao je apsolutno pravo sankcionirati Livaju kartonom – zaključio je Strahonja, a onda se uključio Tomislav Ivković, stručni komentator u HRT-ovoj emisiji.




– Ako smo kritizirali Ercega, onda moramo reći da ni Livaja nije bio najsmireniji na terenu u ovom susretu.