Azijska Liga prvaka

Marinu Jakolišu pripao dvoboj protiv Franka Andrijaševića u azijskoj Ligi prvaka, ovo je drugi poraz momčadi bivšeg igrača Rijeke

Hina

Franko Andrijašević u dresu Rijeke/Foto PIXSELL

Franko Andrijašević u dresu Rijeke/Foto PIXSELL

Jakoliš je za Melbourne City igrao cijeli susret, baš kao i Andrijašević na suprotnoj strani



ZAGREB  U susretu 2. kola H skupine azijske Lige prvaka Melbourne City, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Marin Jakoliš je na gostovanju sa 2-1 pobijedio kineski Zhejiang Professional čije boje brani Franko Andrijašević.


Hrvatski okršaj u azijskoj Ligi prvaka otišao je na stranu Marina Jakoliša (26) koji se iz Huzhoua vraća s tri boda, dok je momčad Franka Andrijaševića (32) upisala i drugi poraz.


Sva tri gola pala su u prvih 20 minuta susreta. Gosti su poveli u 13. minuti golom Aziza Behicha, a četiri minute kasnije na 2-0 je povisio Max Caputo na Jakoliševu asistenciju. Smanjio je Leonardo iz jedanaesterca u 20. minuti susreta.




Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova.


Jakoliš je za Melbourne City igrao cijeli susret, baš kao i Andrijašević na suprotnoj strani.


Jakoliš je u Melbourne stigao na posudbu iz francuskog Angersa, a tijekom karijere je igrao i za Šibenik, Hajduk, Mouscron, Roeselare, Admiru Wacker…


Andrijašević nosi dres Zhejianga od 2021. godine, a prije odlaska u Kinu igrao je za Hajduk, Dinamo, Rijeku, Lokomotivu, Gent i Beveren. Andrijašević je upisao i tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju.


Nakon dva kola Melbourne City vodi na ljestvici skupine sa četiri boda koliko ima i japanski Ventforet Kofu. Na trećem mjestu je tajlandski klub Buriram United s tri boda, dok je Zhejiang upisao dva poraza.