Potres na Krimeji

Marin Mikac pred smjenom, traži se novi trener Orijenta 1919

Ivan Volarić

Marin Mikac/Foto R. BRMALJ

Marin Mikac/Foto R. BRMALJ

Ne moram povući prvi korak jer smatram da radim svoj posao kako treba - rekao je Mikac nakon visokog domaćeg poraza od Zagorca.



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su težak domaći poraz od Zagorca (0:5) koji po svemu sudeći neće ostati bez posljedica.


– Nema nikakve drame, način na koji smo izgubili sigurno nije dobar. Kada se predsjednik Saša Matijaš vrati s puta sve ćemo analizirati i donijet ćemo odluke. Nećemo se zadovoljavati prosjekom, kriteriji su vrlo visoki. Postavili smo ih sebi, a tako ih postavljamo i svima u klubu. Tko to ne može pratiti, neće biti dio projekta – rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin i suočio se s uobičajenim pitanjem u ovakvim situacijama: Je li upitan status trenera Marina Mikca?


– Nećemo donositi ishitrene odluke, napravit ćemo u najkraćem roku analizu i vidjeti što i kako dalje… – dodao je Koljanin.




Još uvijek aktualnog trenera Krimejčana, dojam je, takav rasplet neće iznenaditi nespremnoga, iako nema namjere posegnuti za ostavkom.


– Prije svega paradoksalno je bilo što govoriti nakon 0:5 na domaćem terenu. Nemam argumente da bilo što komentiram, iako dojam sam da je utakmica mogla krenuti i u drugom smjeru. Osjećao sam da neće lopta u gol iako smo imali desetak udaraca i da će po Murphyjevom zakonu sve što može ići po zlu krenuti po zlu… – rekao je Mikac i osvrnuo se na svoju (ne)izvjesnu sudbinu na klupi Orijenta 1919. – Smatram da sam sa svojih 36 godina prošao jako puno u igračkoj i trenerskoj karijeri. S obzirom na to da vrlo dobro razumijem što je nogomet i kako stvari funkcioniraju, ništa me ne može iznenaditi pogotovo u Hrvatskoj gdje je valjda sve doživljeno. Ne moram povući prvi korak jer smatram da radim svoj posao kako treba.


U prijevodu Mikac neće podnijeti ostavku i olakšati posao klupskom vodstvu koje je, naravno neslužbeno, krenulo u potragu za njegovim nasljednikom…