HNS

Marijan Kustić u Metkoviću predao novi pomoćni teren s umjetnom travom na korištenje

P. N.

Hrvatski nogometni savez financirao je nabavu, dopremu i postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu stadiona u Metkoviću, dok je grad financirao pripremne radove.



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, danas je u Metkoviću svečano predao na korištenje novi pomoćni teren s umjetnom travom gradonačelniku Metkovića Daliboru Milanu.


Hrvatski nogometni savez financirao je nabavu, dopremu i postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu stadiona u Metkoviću, dok je grad financirao pripremne radove.


Na svečanoj primopredaji su uz predsjednika Kustića ispred HNS-a prisustvovali dopredsjednik Mario Smodlaka, predsjednik ŽNS-a dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo i voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš. Uz gradonačelnika Metkovića, Dalibora Milana, na svečanoj primopredaji sudjelovali su Stanko Vidović (predsjednik ŽNK Neretva), Damir Jerković (predsjednik NK Neretva) i Ivica Kaleb (predsjednik ONK Metković) te Ante Zovko (Ustanova za kulturu i sport).


Donacija Udruzi Prijatelj



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, u Metkoviću je predao simboličnu plaketu udruzi Prijatelj, koja je dobila iznos od 52.630 eura od Uefine Zaklade za djecu na temelju prijave HNS-a. Uefina Zaklada za djecu godišnje podržava 20 udruga i organizacija s iznosima od 50.000 eura, prema prijedlozima nacionalnih nogometnih saveza. Iznimno za 2021. godinu, donacije iznose 52.630 eura jer je odabrano 19 umjesto uobičajenih 20 organizacija, pri čemu je ukupan fond ostao isti (milijun eura).


Hrvatski nogometni savez je prošle godine za donaciju prijavio Udrugu osoba s invaliditetom “Prijatelj” iz Metkovića koja pomaže osobama s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu. Uefina Zaklada za djecu odabrala je HNS-ovu prijavu kao jednu od dobitnika donacije, što je peta godina zaredom u kojoj je Savez uspješno prijavio projekt za donaciju.


Kustić je simboličnu plaketu o donaciji predao predsjedniku udruge Prijatelj, Nikoli Popovcu.


“Iznova naglašavamo kako je ulaganje u infrastrukturu među glavnim strateškim odrednicama HNS-a te me istinski raduje kada god otvorimo još jedan novi travnjak. Metković je važan nogometni i sportski grad, grad koji nam je dao puno velikih nogometaša i reprezentativce poput Srne, Štimca ili Petkovića, kao i velike sportske djelatnike poput Ante Pavlovića ili Ante Martinca. Zato smo ponosni što smo i ovdje u Metkoviću, u suradnji s gradom, stvorili preduvjete za kvalitetan rad mladih nogometaša i nogometašica. Zahvaljujem gradonačelniku Milanu na suradnji u ovom projektu i želim puno uspjeha metkovskom nogometu u budućnosti”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.