Europska liga

Manchester United se s Kopenhagenom mučio sve do jedanaesterca u petoj minuti produžetka

Hina

Reuters

Reuters

Manchester je do pobjede došao iz kaznenog udarca koji je dosuđen u produžetku u 95. minuti nakon prekršaja Bjellanda, a precizan s bijele točke bio je Bruno Fernandes



Manchester United plasirao se u polufinale Europske lige nakon što je u utorak poslije produžetaka sa 1-0 svladao Kopenhagen u Koelnu.


Manchester je do pobjede došao iz kaznenog udarca koji je dosuđen u produžetku u 95. minuti nakon prekršaja Bjellanda, a precizan s bijele točke bio je Bruno Fernandes.


Manchester Unied je sporo ušao u utakmicu s dosta dodavanja. U devetoj minuti Rashford puca sa 30 m prema golu, ali ništa od toga. Kopenhagen se pokazuje kao ozbiljan suparnik i vrši ozbiljan pritisak na terenu.




Obje momčadi imaju prilika, ali ništa nije ozbiljno. U 17. minuti Stage ima priliku za Kopenhagen, ali promašuje.


Manchester ima priliku za pogodak, u 28. minuti Bruno Fernandes puca prema golu, no neprecizan je.


U 33. minuti Greenwood puca s ruba kaznenog prostora, ali Bjelland izbacuje loptu. u 45 minuti Rashford ima priliku za gol, ali Johansson brani. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Greenwood je zabio, no gol je poništen nakon što je VAR-om utvrđeno da se radilo o zaleđu.


U drugom poluvremenu Manchester United ponovno dolazi do većeg posjeda lopte iako se Kopenhagen ne predaje. U 61. Rashford ima priliku za gol, ali je ne uspijeva realizirati. Pet minuta kasnije Manchesteru je zaprijetio Oviedo, ali rezultat i dalje ostaje 0-0.


Nakon što je regularni dio završio bez pogodaka, utakmica odlazi u produžetak i u 95. minuti Bjelland radi prekršaj na Martialu u kaznenom prostoru, sudac dosuđuje jedanaesterac i nakon provjere VAR-om odluka je potvrđena. Bruno Fernandes dovodi Manchester United u vodstvo. Nakon toga Kopenhagen se nije uspio vratiti u igru.


Manchester United – Kopenhagen 1-0


Strijelci: Bruno Fernandes (95)


Manchester United: Romero, Wan Bissaka, Bailly (Lindelof 70), Maguire, Williams, Pogba, Fred (Matić 70), Greenwood (Mata 91), Bruno Fernandes, Rashford (Lingard 113), Martial (McTominay 120)


Kopenhagen: Johnsson, Bollesen, Bjelland, Nelsson, Varela (Bartolec 105), Falk (Boving 111), Zeca, Stage (Mudražija 105), Biel (Oviedo 57), Wind, Daramy (Kaufmann 57)